Prajitura Diplomat cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Oct 2014 | 33128 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru o petrecere, e o surpriza dulce pe care o sa o duc eu la petrecerea de final a unui proiect de 5 ani "Dans si Sanatate'' initiat de fundatia Delfin si simpatica noastra antrenoare Adela.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 50 g cacao
  • Diplomat
  • 6 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 800 ml frisca hulala
  • 45 g gelatina
  • 500 g zmeura
  • 1 borcan de gem de zmeura de 400 g
  • Ornat
  • zmeura
  • frisca si ciocolata topita
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu zmeura:

Blat :

Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu amoniacul si cacaoa. Albusurile le batem cu un praf de sare bana devin o spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam tava cu hartie de copt (35/25 cm) turnam jumatate din compozitie si bagam tava la cuptorul preincalzit, cand trece testul scobitorii e gata. Lasam sa se raceasca bine. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Diplomatul :

Pentru ca zmeura am avut-o congelata, am scos-o de seara si am lasat-o sa se scurga bine de zeama. Alegem cateva pentru ornat, iar restul zmeurei o folosim in crema diplomat. Gelatina o hidratam cu apa rece. Galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa bine. Separat mixam frisca Hulala. In galbenusurile calde adaugam gelatina, omogenizam si apoi turnam cu polonicul din crema de galbenusuri in frisca, omogenizand bine, pana terminam crema de galbenusuri. La final adaugam zmeura scursa bine.

Asamblare :

Tava in care am copt blaturile (doua tavi) o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul, peste blat intindem jumatate din gemul de zmeura, apoi jumatate din crema diplomat. La fel procedam si cu al doilea blat. Lasam la rece cca 3-4 ore. Dupa ce s-a intarit diplomatul, portionam  in 24 de cuburi fiecare blat. Ornam cu frisca, zmeura si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata