Prajitura Diplomat cu zmeura

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Oct 2014 | 13171 vizualizari

 

Prajitura asta am facut-o pentru o petrecere, e o surpriza dulce pe care o sa o duc eu la petrecerea de final a unui proiect de 5 ani "Dans si Sanatate'' initiat de fundatia Delfin si simpatica noastra antrenoare Adela.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 250 g margarina rama
  • 240 g zahar
  • 240 g faina
  • 1 plic amoniac
  • 50 g cacao
  • Diplomat
  • 6 galbenusuri
  • 240 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 800 ml frisca hulala
  • 45 g gelatina
  • 500 g zmeura
  • 1 borcan de gem de zmeura de 400 g
  • Ornat
  • zmeura
  • frisca si ciocolata topita
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Diplomat cu zmeura:

Blat :

Margarina la temperatura camerei o mixam cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile si faina amestecata cu amoniacul si cacaoa. Albusurile le batem cu un praf de sare bana devin o spuma tare si le incorporam in compozitia de mai sus, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Impartim compozitia in doua parti egale si coacem doua foi. Tapetam tava cu hartie de copt (35/25 cm) turnam jumatate din compozitie si bagam tava la cuptorul preincalzit, cand trece testul scobitorii e gata. Lasam sa se raceasca bine. Procedam la fel si cu restul de compozitie.

Diplomatul :

Pentru ca zmeura am avut-o congelata, am scos-o de seara si am lasat-o sa se scurga bine de zeama. Alegem cateva pentru ornat, iar restul zmeurei o folosim in crema diplomat. Gelatina o hidratam cu apa rece. Galbenusurile cu zaharul si laptele pe baie de abur pana se ingroasa bine. Separat mixam frisca Hulala. In galbenusurile calde adaugam gelatina, omogenizam si apoi turnam cu polonicul din crema de galbenusuri in frisca, omogenizand bine, pana terminam crema de galbenusuri. La final adaugam zmeura scursa bine.

Asamblare :

Tava in care am copt blaturile (doua tavi) o imbracam cu folie alimentara, asezam blatul, peste blat intindem jumatate din gemul de zmeura, apoi jumatate din crema diplomat. La fel procedam si cu al doilea blat. Lasam la rece cca 3-4 ore. Dupa ce s-a intarit diplomatul, portionam  in 24 de cuburi fiecare blat. Ornam cu frisca, zmeura si ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

anca_rm 1

25.10.2014, 11:12

oooo ce delicios

Xandrinne 1

25.10.2014, 11:20

Sylvia 1

25.10.2014, 12:50

suuuper marca Cleme deci buna tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro