Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre

de miremirc in Prajituri, 7 Iun 2011 | 4125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru spuma de capsuni si coacaze negre :
  • 400 g capsuni
  • 200 g coacaze negre
  • 2 albusuri
  • 22 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru budinca de vanilie :
  • 800 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 lg faina
  • 2 lg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre:

  Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa .

Pentru budinca de vanilie : punem intr-o cratita pe foc mic 400 ml lapte sa dea intr-un clocot; intre timp mixam cele 4 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam o lingura faina, putin lapte si repetam operatiunea pana la terminarea fainii si a laptelui ramas (adika restul de 400 ml lapte) .
Dupa ce laptele a inceput sa fiarba turnam in fir subtire din compozitia de galbenusuri si amestecam pana se ingroasa crema.

  Cele 2 albusuri ramase le batem cu 2 lg zahar spuma tare si incorporam in crema de vanilie fierbinte, amestecand pana omogenizam compozitia; trebuie sa obtinem o budinca pufoasa.

  Turnam compozitia in boluri de sticla si lasam sa se raceasca, abia apoi punem peste ea spuma de capsuni si coacaze negre, iar deasupra ornam dupa preferinta.

  Un desert delicios si usor intr-o zi de vara :)

 

RETETA IN IMAGINI

Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-0
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-1
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-2
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-3
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-4
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-5
Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre-6

COMENTARII (23)

ionela2682

ionela2682 1

08.06.2011, 19:26

lilik

lilik 1

08.06.2011, 22:13

SUPER

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!