Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre

de miremirc in Prajituri, 7 Iun 2011 | 4646 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru spuma de capsuni si coacaze negre :
  • 400 g capsuni
  • 200 g coacaze negre
  • 2 albusuri
  • 22 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Ingrediente pentru budinca de vanilie :
  • 800 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 8 lg faina
  • 2 lg zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre:

Pentru spuma de fructe : punem toate ingredientele intr-un bol cu capac si mixam compozitia pana se transforma intr-o spuma de fructe delicioasa .


Pentru budinca de vanilie : punem intr-o cratita pe foc mic 400 ml lapte sa dea intr-un clocot; intre timp mixam cele 4 galbenusuri cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam o lingura faina, putin lapte si repetam operatiunea pana la terminarea fainii si a laptelui ramas (adika restul de 400 ml lapte) .

Dupa ce laptele a inceput sa fiarba turnam in fir subtire din compozitia de galbenusuri si amestecam pana se ingroasa crema.


Cele 2 albusuri ramase le batem cu 2 lg zahar spuma tare si incorporam in crema de vanilie fierbinte, amestecand pana omogenizam compozitia; trebuie sa obtinem o budinca pufoasa.


Turnam compozitia in boluri de sticla si lasam sa se raceasca, abia apoi punem peste ea spuma de capsuni si coacaze negre, iar deasupra ornam dupa preferinta.


Un desert delicios si usor intr-o zi de vara :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie cu spuma de capsuni si coacaze negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

ionela2682 1

08.06.2011, 19:26

lilik 1

08.06.2011, 22:13

SUPER

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe din compot