Briose cu cacao si nuci

de RuxyRux in Prajituri, 7 Noi 2013 | 8937 vizualizari

 

Voua va plac briosele? Mie daaaaa.....le ador...cele cu nuci sunt preferatele mele si stiti ce aroma grozava au? Sunt delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 3 oua
  • 100 gr unt( 85%)
  • 100 gr smantana( groasa)
  • 150 gr zahar brun
  • 3 linguri cacao
  • coaja de portocala
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt stins cu 1/2 lingurita zeama de portocala
  • o mana de nuci curatate
  • zahar pudra pentru decor( optional)
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu cacao si nuci:

Formele de silicon se ung cu unt.

Untul se topeste intr-un vas si cand este gata se adauga peste el smantana, se amesteca bine si se pune si coaja de portocala si vanilia. Se lasa deoparte.

Ouale se mixeaza cu praful de sare si cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine cremoasa( eu am facut asta cu un tel).

Se adauga cacaoa, apoi compozitia de unt si smantana iar la sfarsit faina si praful de copt stins cu zeama de portocala.  Amestecam foarte bine sa se omogenizeze aluatul.

Se pune cu lingura compozitia in forme si se aseaza nucile deasupra. Se coc briosele pentru fix 20 de minute la 180 de grade.

Cand se racesc, se decoreaza( dupa dorinta) cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Magdalene cu crema mascarpone si fructe