Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Apr 2016 | 2031 vizualizari

 

Buna de facut cand se aduna multe albusuri prin congelator.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 75 ml lapte
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata:

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca in albusuri usor. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm) Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.


Crema: Se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute, pana se obtine o crema consistenta. Se pune in frigider pana se raceste rulada. Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema. Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 4 ore pana se intareste crema.


Glazura: Se topesc toate ingredientele la foc mic amestecand usor. Cand sunt topite se lasa glazura la racit. Eu am avut ciocolata cu alune si a iesit cu bucati de alune maruntite.


Se scoate rulada din folia alimentara si se pune pe un platou. Se toarna deasupra glazura de la un capat la altul. Se lasa apoi sa se raceasca la frigider. Se taie felii cu un cutit ascutit si se poate servi.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada din albusuri cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
139.99 lei
111.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

MotanLaOale 1

09.04.2016, 10:34

mirela0911 1

12.04.2016, 20:48

Este excelenta!

MotanLaOale 1

12.04.2016, 23:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Palmieri