Rulada cu crema de lapte si ciocolata

de Miha in Prajituri, 5 Noi 2010 | 5355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri nuca macinata
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • Pentru crema de lapte:
  • 50 g gris
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri miere
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de lapte si ciocolata:

Crema de ciocolata:


Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Se da la frigider pana incepe sa se intareasca.


Crema de lapte (o adaptere dupa reteta Laurei L)


Laptele si mierea se pun la fiert. Cand da in clocot se adauga grisul si amestecand continuu se fierbe, la foc mic, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se acopera cu o folie alimentara, sa nu prinda pojghita si se lasa la racit. Cand este racita bine se adauga frisca batuta si esenta de vanilie si se omogenizeaza.


Blat:


Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Adaugam galbenusurile frecate cu ulei, esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata, amestecand usor. Compozitia se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu,,pana se aureste si marginile incep sa se rumeneasca.


Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt presarata cu zahar si se ruleaza strans. Cand s-a racorit se deruleaza, se unge cu crema de ciocolata si cu 2/3 din crema de lapte. Se ruleaza din nou si se acopera cu restul de crema. Se da la frigider pentru cel putin 1 ora, dupa care se portioneaza.


La fiecare portioara se pune cate un mot de frisca si se pudreaza cu cacao.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (74)

ionix 1

13.12.2010, 21:18

*waiting*

gaby_duceag 1

14.12.2010, 18:01

bai, chiar asa mult va tine rulada asta?))))

ionix 1

15.12.2010, 10:40

Gaby, Miha ne ţine pe expirate... o ia pe urma mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ,,Mokka,,