Aluat dospit Bertinet cu scortisoara

de aziz in Prajituri, 15 Mai 2011 | 5830 vizualizari

 

Reteta de aluat am luat-o de pe anditudor.blogspot.com aluat Bertinet ,caruia ii multumesc. este fantastic de pufos, intrece orice cozonac ...incercati ...:))

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 25 gr drojdie
  • 4 oua intregi
  • 100 gr unt
  • 300 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie ,coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns:50 gr unt ,2 linguri scortisoara,100 gr zahar

               Glazura:

  • un albus
  • 100 gr zahar pudra
  • citeva picaturi lamaie
  • jumatate de lingurita pudra de cacao dulce
  • jumatate pahar de lapte+3 linguri zahar pentru insiropat

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat dospit Bertinet cu scortisoara:

 Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pina obtinem o crema deschisa la culoare si pufoasa.

Drojdia se amesteca cu citeva linguri lapte cald si o lingura de zahar +o lingura doua de faina ,apoi o punem intr-un loc cald pina incepe sa creasca (face gaurele la suprafata).

Turnam drojdia crescuta ,ouale crema si lapte caldut cite putin pina obtinem un aluat lipicios pe care il vom aduna si deslipi cu untul topit.

Se lasa la crescut cam 2 ore intr-un loc caldut ,eu deschid cuptorul la 50 grade il las jumatate de ora ,apoi inchid ;

pun aluatul acoperit cu folie de plastic si-l las la crescut inauntru cu usa inchisa.

Cand aluatul este crescut intindem foaie dreptunghiulara, ungem cu unt ,presaram scortisoara apoi zaharul si rulam foaia ca pentru rulada .Eu am pus ruloul in forma de guluf.

Tava trebuie unsa bine cu unt.

Punem apoi tava in usa aragazului deschis pana isi dubleaza volumul ,ca la cozonac.Asta inseamna cam 20-30 minute,apoi dam la cuptor la 180 grade 25 minute pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.

Pe la mijlocul timpului de copt ,de fapt cind incepe a se rumeni se pun deasupra citeva linguri de lapte cald cu zahar amestecat si dam din nou in cuptor .

Intre timp facem o glazura dintr-un albus de ou +100 gr zahar pudra astfel : batem spuma albusul adaugam zaharul si mixam pina devine compact;

puteti adauga citeva picaturi suc de lamaie pt a straluci ,eu jumatate am lasat-o alba iar jumatate am adaugat o lingurita de pudra de cacao dulce.

Aceasta glazura se toarna pe prajitura fierbinte.
Mie mi-au iesit doua prajituri din aceasta cantitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat dospit Bertinet cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Glazura rapida pentru orice prajituri