Tarta cu pere si migdale

de Julie in Prajituri, 16 Sep 2011 | 4290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g zahar pudra,
  •  un praf de sare,
  • 2 linguri lapte,
  • 250 g faina.
  • Umplutura:
  • 3-4 pere,
  • 2 oua,
  • 100 ml smantana,
  • 6 linguri zahar,
  • esenta de vanilie,
  • stafide,
  • fulgi de migdale.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pere si migdale:

Umplutura:

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si smantana si se mixeaza pana se obtine un sos cremos, uniform.

Blat:

Se mixeaza untul cu zaharul si galbenusurile, pana devin o crema omogena. Se adauga faina si sarea, iar la final laptele. Aluatul obtinut se pune intinde in foaie subtire si se pune in tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace 5-6 minute in cuptorul deja incins. Se scoate tava si se aseaza perele, curatate de coaja si taiate in felii. Deasupra se toarna sosul de smantana si se presara stafide si fulgi de migdale. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Angelina_Elena 1

16.09.2011, 15:12

arata tare bine,vreau si eu o bucatica

Anamaria7 1

18.09.2011, 23:35

oai, cred ca a fost bestiaaal

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:11

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si crema "frangipane"