Tarta cu prune

de Criss in Prajituri, 19 Sep 2011 | 5940 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat: (am folosit reteta de la "Torta della nonna"
  • 300 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • 1 ou + un galbenus
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja rasa de la o lamaie  
  • Umplutura:
  • -600 g prune
  • -4 linguri zahar (se poate si mai mult)
  • -scortisoara dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune:

Pentru foaia de tarta, se amesteca faina cu praful de copt, zaharul pudra, vanilia, coaja de lamaie, se adauga oul si galbenusul si in final untul moale. Se face o bila de aluat care se lasa in frigider pentru o ora.

2/3 din aluat se intinde in tava de tarta.

Se pune umplutura. Prunele se desfac, se amesteca cu zahar si scortisoara si se punpeste foaia de tarta. Din restul aluatului formam grilajul. 

Coacem tarta 25-30 minute, dupa care lasam sa se raceasca, pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune