Tarta cu prune si branza

de anca_rm in Prajituri, 6 Noi 2013 | 938 vizualizari

 

Imi statea gandul de ceva vreme la ceva bun cu branza multaaaaa, si iata.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr biscuiti
  • 500 gr branza dulce
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar
  • 10 gr gelatina
  • 500 gr prune fara samburi
  • 100 gr ciocolata
  • 3 linguri lapte
  • 200 gr napolitate rolls
  • coaja de la o lamaie
  • esenta vanilie sau rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si branza:


Prunele fara sambure le punem pe foc cu 5 linguri de zahar .


Le lasam sa se inmoaie bine .


Gelatina o inmuiem conform instructiunilor de pe plic , si o incalzim putin la foc mic pana se dizolva.


O adaugam in prunele care s-au racit putin , amestecam bine si mai le lasam deoparte sa se raceasca .


Biscuitii ii macinam sau sfarmam cu mana si ii amestecam cu untul la temperatura camerei pana cand se formeaza o pasta.


Asezam intr-o forma de tarta unsa cu unt,o nivelam cu mana ca sa fie toata forma acoperita si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.


Branza o facem pasta si o amestecam cu 5 linguri de zahar (gustati , poate mai trebuie adaugat zahar), vanilie, coaja de lamaie .


Batem frisca tare .


Frisca o amestecam cu branza facuta pasta .


Scoatem blatul din cuptor si lasam sa se racoreasca .


Pe margile tavii (eu am tava cu margini detasabile) am asezat napolitanele rolls (am folosit viva chioco rolls) ,turnam prunele si intindem peste tot blatul din biscuit .


Deasupra punem crema de branza . si dam la frigider pana cand pregatim glazura .


Ciocolata o punem la foc mic cu laptele si amestecam pana cand se topeste ciocolata . Atentie sa nu ardeti ciocolata , se arde foarte repede.


Scoatem tarta din frigider si turnam glazura .


O intinde astfel incat sa fie toata tarta acoperita si dam din nou la frigider , preferabil pana a doua zi J.


 

TIPS-URI

1

eu am avut cam 200 gr biscuiti , restul au fost piscoturi si ceva resturi de biscuiti digestivi

2

daca nu aveti forma de tarta cu parti laterale detasabile , folositi o forma de tort detasabila

3

se poate si fara napolitane rolls

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

06.11.2013, 16:19

Krysty multumesc

anca_rm 1

06.11.2013, 16:19

Irina

Reteta-Video 1

06.11.2013, 22:30

Ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere