Tarta cu pui si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2012 | 3203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 250g faina
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 2-3 lg apa rece (daca este cazul)
  • un praf de sare
  • Pt. umplutura:
  • piept de pui
  • 2-3 morcovi
  • 2 cepe potrivite
  • 1 ardei gras rosu (al meu a fost galben)
  • patrunjel verde tocat
  • 300g smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • un praf de nucsoara
  • 150-200g branza (eu am avut cas proaspat)
  • rosie, masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu pui si legume:

Se pregateste aluatul. Se framanta un aluat omogen din faina si untul rece taiat bucatele, oul batut si apa daca cere aluatul. Se lasa la rece pana pregatim umplutura.


Se curata legumele si se spala. Ceapa si ardeiul se taie julienne, morcovii se taie rondele. Se pun la calit in putin ulei sau unt. Ar trebui pieptul de pui taiat bucatele si calit si acesta inainte, insa eu am avut piept ramas de la un pui pregatit la cuptor, asa ca a fost mai simplu. Dupa ce s-au calit, se dau deoparte. Se condimenteaza cu sare si piper.


Intr-un vas se pune smantana, se bate bine cu ouale, sare, piper si praf de nucsoara. Se adauga casul dat pe razatoarea mare, frunzele de patrunjel tocat si se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de legume si carne peste aceasta compozitie. Se amesteca.


Aluatul se intinde si se imbraca o forma de tarta inclusiv peretii acesteia. Se inteapa cu furculita si se da pt. 10 minute la cuptor. Se scoate tava si se toarna compozitia peste aluat. Se niveleaza si se orneaza cu rosii si masline. Se da la cuptor pana se incheaga compozitia si prinde culoare deasupra.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pui si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mena29 1

12.07.2012, 20:18

mirela0911 1

12.07.2012, 22:40

Miuta mena

Bya Ralu 1

21.08.2012, 10:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7901 puncte

Rocsi

7830 puncte

RODIMUR

7772 puncte

 merisor

4954 puncte

Gherca Daniela

4740 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste la cuptor
  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu spanac