Tarta cu ricotta si ciocolata alba

de Ela68 in Prajituri, 1 Mar 2013 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi :
  • 500 gr faina
  • 330 gr unt
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 160 gr zahar ( 80 gr tos si 80 gr pudra )
  • crema ricotta :
  • 500 gr branza ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 3 oua
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar pudra
  • ganache de ciocolata alba :
  • 250 gr ciocolata alba
  • 1 lingura de unt
  • semintele de la 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • decor :
  • 50 gr ciocolata alba
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ricotta si ciocolata alba:

Punem branza ricotta la scurs intr-o sita, 24 ore la frigider, acoperita.

Pentru obtinerea aluatului de tarta amestecam intr-un bol faina, sarea si zaharul. Adaugam untul taiat cubulete si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios. Desfacem o pastaie de vanilie cu ajutorul unui cutit si culegem toate semintele. Batem galbenusurile si le adaugam impreuna cu semintele de vanilie peste amestecul de faina. Incercam sa framantam cat mai putin, dar suficient ca ingredientele sa se inglobeze. Formam o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider 1 ora.De obicei, prepar o tarta cu diametrul de 24 cm, pentru care folosesc 250 gr de faina. Acum, am facut cantitate dubla, deci aluatul il voi imparti in doua.Intindem aluatul si ungem bine forma de tarta cu unt. Taiem marginile cu un cutit si intepam aluatul cu o furculita.A rezultat  o tarta cu diametrul de 24 cm si cinci mini-tarte.

Pentru umplutura, amestecam branza ricotta, mascarpone, ouale, zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie  si le turnam in formele deja pregatite cu aluatul. 

 Lasam la cuptor 45-50 de minute, pana cand marginile tartei sunt rumenite si facem testul cu scobitoarea pentru umplutura. Cand iese "curata", o putem scoate din cuptor. Cand s-au racit, le transferam in frigider.

 Prepararea ganache-ului :  Intr-un vas punem untul, frisca , pastaia si semintele de la o vanilie. Lasam un minut pe foc sa se omogenizeze.Scoatem pastaia de vanilie, adaugam ciocolata alba si amestecam cu un tel pana aceasta se topeste. O lasam la racit si o turnam peste tarta scoasa din frigider.

Topim ciocolata alba, cele 50 gr pentru ornat,  pe abur si ornam cum ne place sau.......dupa rabdare si timp.

O lasam la frigider pentru a se intari crema si servim a doua zi.


TIPS-URI

1

a rezultat o tarta mare, diam. 24 cm si 5 tarte micute, diam 10 cm.

2

la aceasta reteta, blatul de tarta nu se coace in avans, ci se pune odata cu umplutura la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ricotta si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu ciocolata