Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone

de Ina in Prajituri, 30 Iul 2014 | 6752 vizualizari

 

Azi, Costel ii spunea unei verisoare, la telefon, ca el nu are tort de ziua lui si ca i-a facut nevasta doar inghetata ( cam nereusita, completez eu :"> ) pe post de desert.
In minutul urmator m-am uitat prin frigider sa vad de ce ingrediente dispun si-am preparat aceasta tarta delicioasa, care s-a "topit" destul de repede, dar nu inainte de a-i aprinde o lumanare si a-i canta "la multi ani" sotului meu , care a fost extrem de surprins ( mai ales ca l-am luat din pat =))) ).
Sa-mi traiesti multi ani sanatosi si prosperi, dragul meu, iar Dumnezeu sa ne ajute sa trecem cu bine peste toate incercarile! Te iubesc mult! :-*

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • cateva bucatele de citrice confiate
  • o fiola esenta de portocale

Pentru asamblare si decor :

  • o cana cu boabe de struguri ( am avut congelati )
  • 2 linguri cu zahar pudra vanilinat
  • felii de gutuie din compot
  • ornament prajituri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone:

Blat:  Mixam albusurile cu un praf de sare, pana obtinem o spuma ferma. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt, mixand pentru omogenizare dupa fiecare ingredient . 

Ungem tava de tarta cu ulei si-o tapetam cu faina. Turnam compozitia de tarta in tava si coacem blatul  pentru cca. 30 minute, in cuptorul incins in prealabil. Cand blatul este rumen si se desprinde usor de pe marginile tavii, oprim focul si raspurnam blatul pe un platou, lasandu-l sa se raceasca.

Crema:  Batem intai frisca , dupa care incorporam in ea 4 linguri cu zahar pudra si 250 g mascarpone . Adaugam esenta de portocale si bucatile de citrice confiate , mixand totul  inca un minut . 

Asamblare: In scobitura blatului asezam boabele de struguri, peste care presaram 2 linguri cu zahar pudra  intindem crema , apoi decoram dupa preferinte. Nemaiavand altceva la indemana, eu m-am folosit de ornament de la Dr. Oetker  si de felii de gutuie din compot.

TIPS-URI

1

Tava in care am preparat tarta are diametrul de 32 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri, piersici si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

13.11.2014, 08:52

Asta inseamna iubire si daruire....sotie minunata ce esti! Sa-ti traiasca! Sa fie sanatos! Sa va bucurati toata viata impreuna de ceea ce v-a daruit bunul Dumnezeu! Sunteti oameni deosebit de frumosi! La multi ani!

babi5 1

13.11.2014, 09:08

Bunatate de desert

mirela0911 1

13.11.2014, 12:48

Bună tarta ai făcut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu gutui