Tarta cu sunca si cascaval

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2011 | 13807 vizualizari

 

O reteta de tarta preluata de la Amalia. Este foarte buna atat rece cat si calda.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte caldut
  • sare
  • 3 lg ulei
  • Umplutura :
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz)
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • Uns deasupra :
  • 1 galbenus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sunca si cascaval:

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.


2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.


Pentru umplutura : mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava.


Marginile le tragem peste umplutura ; ce a ramas din aluat il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.


Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

14.02.2013, 11:19

delicios!arata tare fain

Copiosus 1

14.02.2013, 12:08

Arata delicios

Adi75 1

28.02.2014, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Dobos cu cascaval si sunca