Tarta cu sunca si cascaval

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2011 | 21079 vizualizari

 

O reteta de tarta preluata de la Amalia. Este foarte buna atat rece cat si calda.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte caldut
  • sare
  • 3 lg ulei
  • Umplutura :
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz)
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • Uns deasupra :
  • 1 galbenus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sunca si cascaval:

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.

2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.

Pentru umplutura : mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava.

Marginile le tragem peste umplutura ; ce a ramas din aluat il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.

Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pogaci cu jumari