Tarta cu sunca si cascaval

de miremirc in Aperitive / Garnituri, 16 Sep 2011 | 13348 vizualizari

 

O reteta de tarta preluata de la Amalia. Este foarte buna atat rece cat si calda.

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200 ml lapte caldut
  • sare
  • 3 lg ulei
  • Umplutura :
  • 2 oua
  • 1 albus
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa (1 legatura ceapa verde sau 1 buc praz)
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • Uns deasupra :
  • 1 galbenus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu sunca si cascaval:

Pentru aluat : cernem intr-un bol faina si o amestecam cu drojdia uscata. Adaugam uleiul, sarea si laptele caldut treptat, amestecand pana incorporam tot laptele, apoi framantam aluatul pana se desprinde de maini. Lasam aluatul sa creasca cam 40 de minute.


2/3 din aluat il intindem pe masa cu faina, il rulam pe sucitor si il asezam in tava. Intepam cu furculita din loc in loc, ca in imagine, inclusiv marginile si turnam umplutura.


Pentru umplutura : mixam ouale cu albusul, si cu sarea si amestecam cu smantana; taiem cubulete sunca presata si cascavalul (sau il dam pe razatoare), busuiocul spalat si taiat si amestecam bine; turnam peste aluatul din tava.


Marginile le tragem peste umplutura ; ce a ramas din aluat il intindem si pe el cu sucitorul, taiem fasii lungi si le asezam deasupra.


Ungem deasupra aluatul cu galbenusul de ou, cu ajutorul unei pensule. Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.


Lasam sa se raceasca, taiem si servim langa o salata de rosii de exemplu :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

14.02.2013, 11:19

delicios!arata tare fain

Copiosus 1

14.02.2013, 12:08

Arata delicios

Adi75 1

28.02.2014, 11:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu pui şi smântână