Tarta cu vanilie si capsuni

de Bya Ralu in Mancare copii, 19 Mai 2016 | 3951 vizualizari

 

Din pacate nu am avut suficiente capsuni ca mi s-au stricat si erau si mici... deci scuzati decorul cam nereusit :)) 
Blatul este luat de la Timea super fain!
Iar crema am facut-o de la Deyu :X

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 125 g unt rece
  • 220-240 g faina in functie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar Green Sugar(in functie de gustul fiecaruia)
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vanilie si capsuni:

Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.

Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.

Se scoate aluatul,se pune faina pe blatul de lucru,intindem aluatul cu sucitorul in forma rotunda.

Intr-o forma detasabila sau normala(puneti hartie de copt dedesubt),punem aluatul in forma,intindem bine pe margini(ceea ce eu nu am facut),deasupra punem hartie de copt (dar nu pe margini ca mine ) si punem orez sau boabe de fasole,peste tot, se da la cuptor pentru 20-25 minute.

Pentru crema:

Punem galbenusuriile, cu zaharul, amidonul, esenta de vanilie si se toarna treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase.

Se pune pe foc mic,se amesteca continuu,pana cand ia consistenta unei budinci.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand crema e rece se toarna peste tarta,iar deasupra punem capsuni taiate.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu la cuptor - pentru copilasi