Tarta cu vanilie si capsuni

de Bya Ralu in Mancare copii, 19 Mai 2016 | 3915 vizualizari

 

Din pacate nu am avut suficiente capsuni ca mi s-au stricat si erau si mici... deci scuzati decorul cam nereusit :)) 
Blatul este luat de la Timea super fain!
Iar crema am facut-o de la Deyu :X

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 125 g unt rece
  • 220-240 g faina in functie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar Green Sugar(in functie de gustul fiecaruia)
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vanilie si capsuni:

Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.

Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.

Se scoate aluatul,se pune faina pe blatul de lucru,intindem aluatul cu sucitorul in forma rotunda.

Intr-o forma detasabila sau normala(puneti hartie de copt dedesubt),punem aluatul in forma,intindem bine pe margini(ceea ce eu nu am facut),deasupra punem hartie de copt (dar nu pe margini ca mine ) si punem orez sau boabe de fasole,peste tot, se da la cuptor pentru 20-25 minute.

Pentru crema:

Punem galbenusuriile, cu zaharul, amidonul, esenta de vanilie si se toarna treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase.

Se pune pe foc mic,se amesteca continuu,pana cand ia consistenta unei budinci.

Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Cand crema e rece se toarna peste tarta,iar deasupra punem capsuni taiate.

Se da la frigider pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si stafide