Tarta cu vanilie si capsuni

de Bya Ralu in Mancare copii, 19 Mai 2016 | 1043 vizualizari

 

Din pacate nu am avut suficiente capsuni ca mi s-au stricat si erau si mici... deci scuzati decorul cam nereusit :)) 
Blatul este luat de la Timea super fain!
Iar crema am facut-o de la Deyu :X

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 125 g unt rece
  • 220-240 g faina in functie de faina folosita
  • 1 ou
  • 1 lingura Green Sugar
  • coaja rasa de la jumatate de portocala
  • zeama de la jumatate de portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • un varf de sare

Pentru crema de vanilie:

  • 3 galbenusuri
  • 500 g lapte
  • 4 linguri amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar Green Sugar(in functie de gustul fiecaruia)
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vanilie si capsuni:

Punem intr-un bol untul taiat cuburi, zaharul, sarea, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins in zeama de portocala.


Amestecam ingredientele cu mana,punem treptat faina. Daca nu se mai lipeste de mana aluatul ne oprim si nu mai punem faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore.


Se scoate aluatul,se pune faina pe blatul de lucru,intindem aluatul cu sucitorul in forma rotunda.


Intr-o forma detasabila sau normala(puneti hartie de copt dedesubt),punem aluatul in forma,intindem bine pe margini(ceea ce eu nu am facut),deasupra punem hartie de copt (dar nu pe margini ca mine ) si punem orez sau boabe de fasole,peste tot, se da la cuptor pentru 20-25 minute.


Pentru crema:


Punem galbenusuriile, cu zaharul, amidonul, esenta de vanilie si se toarna treptat laptele pentru a nu se forma cocoloase.


Se pune pe foc mic,se amesteca continuu,pana cand ia consistenta unei budinci.


Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Cand crema e rece se toarna peste tarta,iar deasupra punem capsuni taiate.


Se da la frigider pentru cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

Bya Ralu 1

21.05.2016, 20:49

diaconta 1

22.05.2016, 20:53

Scuyam decorul,primesc o felie_

Bya Ralu 1

22.05.2016, 21:11

da

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Popcorn Barbeque sau Floricele barbichiu