Balmos cu salata de castraveti

de mihaelar63 in Mancare copii, 1 Iul 2017 | 361 vizualizari

 

  Balmosul este o mancare simpla si gustoasa ca la mama acasa. Daca nu credeti, intrebati-l pe baiatul meu !!!! Balmosul este frate bun cu mamaliguta, doar ca se prepara in jintuiala in loc de apa.Jintuiala este zerul acrit obtinut la stoarcerea casului de oaie. 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 l jintuiala din lapte de oaie
  • 500 gr faina de malai
  • 250 gr cas moale tip mozzarela
  • 2 linguri unt
  • sare
  • Salata :
  • castraveti
  • ceapa 
  • otet mere 
  • sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos cu salata de castraveti:


  1. Jintuiala se pune la fiert, intr-o oala incapatoare. Sarati.

  2. Cand jintuiala incepe sa fiarba, se toarna in ploaie faina de malai si se amesteca cu ajutorul unui tel.

  3. Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.

  4. Amestecati pana obtineti consistenta dorita. Noua ne place ca malaiul sa nu fie foarte fiert.

  5. Balmosul trebuie sa aiba consistenta medie.

  6. Daca va place mai tare, adaugati in plus putina faina de malai.

  7. La sfarsitul fierberii, adugati doua linguri de unt si amestecati.

  8. Am pus unt pentru ca jintuiala nu mi-a parut foarte grasa.

  9. Puteti renunta la unt, daca doriti ca balmosul sa fie mai light.

  10. .Gustati si sarati daca mai este nevoie.

  11. Preparati salata de castraveti din castraveti, ceapa, otet de mere.

  12. Am razuit peste balmos, la servire, branza moale.

  13. Balmosul trebuie servit fierbinte.

  14. Serviti balmosul cu salata preferata. Merge foarte bine cu cea de castraveti.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Jintuiala din lapte de oaie este cea mai gustoasa.

2

Atentie - la fierbere, jintuiala da repede in foc, ca si laptele.

3

Balmosul trebuie servit fierbinte. Contine grasimi si nu trebuie sa se raceasca prea mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos cu salata de castraveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

03.07.2017, 20:15

Miki , trebuie sa-ti prepari !!!

mihaelar63 1

08.07.2017, 18:05

Dantes

mihaelar63 1

08.07.2017, 18:05

Buni , fara salata sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ratuste cu branza