Tarta cu vinete si rosii

de daniastefania in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2015 | 772 vizualizari

 

O tarta foarte gustoasa si care se face foarte usor. Si se mananca la fel de usor si repede.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 400 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 120 gr unt
  • 1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 1 vanata medie
  • 3 rosii mari
  • 3 oua
  • 200 ml smantana sau lapte
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 30 gr cascaval ras
  • Sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu vinete si rosii:

Incepem prin a pregati aluatul pentru tarta noastra. Punem intr-un vas apa calduta, in care dizolvam drojdia. Adaugam faina, untul si sarea si framantam bine, pana obtinem un aluat nelipicios dar mai moale. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Pana dospeste aluatul nostru, curatam vanata, o taiem rondele subtiri, le spalam apoi si le saram(rondelele de vinete). Lasam 20 minute sa se scurga apa. Apoi spalam bine rondelele de vinete si le scurgem de apa.

Rosiile le spalam si le taiem rondele. Smantana o batem cu ouale, cimbrul si sare. Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o tava unsa cu unt. Apoi asezam un rand de vinete, unul de rosii usor suprapuse. Peste presaram putina sare si apoi cascavalul ras.

Turnam deasupra smantana cu oua si dam la cuptor,, la foc potrivit 25-30 minute. Lasam tarta sa se raceasca in tava. E tare buna. Poftaaa!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti unt puteti inlocui cu ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu vinete si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

daniastefania 1

14.06.2015, 09:56

Multumesc! Da Mirela e foarte buna!

MotanLaOale 1

14.06.2015, 10:33

Rocsi 1

15.06.2015, 20:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!