Tarta cu visine

de susu in Prajituri, 19 Noi 2010 | 7150 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 100 g faina
  • 20 g amidon
  • 1 ou
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 3 g zahar
  • 70 g unt
  • Umplutura :
  • 1 pahar mic de zahar
  • 2 oua
  • Coaja de portocale
  • Coaja de lamaie
  • Zahar vanilat
  • 30 g amidon
  • ½ kg branza (eu am pus 250 branza de vaci si 250 crema mai fina)
  • 60 g unt
  • 500 g visine suculente
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Amestecam faina cu praful de copt apoi adaugam amidonul, oul, zaharul, untul topit si incorporam cu mana. Se formeaza un aluat destul de fraged pe care il punem intr-o folie si il dam la frigider pentru cel putin ½ ora.

Pentru umplutura amestecam untul topit cu zaharul, esentele, coaja de portocale, galbenusurile, amidonul si branza. Eu le amestec cu lingura sau mana caci la mixer mi se pare ca iese crema prea fina totusi dar o puteti face cum doriti. Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si un praf de sare. Se incorporeaza apoi albusurile amestecand usor de jos in sus. Visinelor li se scot samburii si se pune peste ele 1 pahar de zahar sa-si lase zeama dupa care se pun la scurs.

Tapetam apoi o forma de tort cu hartie pentru copt. Se opreste 1 sfert din aluat si din restul se intinde un aluat de dimensiunea formei. Se pune forma de tort pe aluat si se taie un cerc de dimensiunea ei. Se pune in forma dupa care se face din aluatul oprit un snur care se pune peste cerc. Cu ajutorul degetelor se apasa aluatul ca sa se aseze si sa urce usor pe margini formand o margine a tartei. Se pune compozitia de branza, se aseaza visinele care au fost scurse bine si se da la cuptorul incins pentru 1 ora si 20 de minute.

Dupa 40-50 de minute se unge tarta cu un galbenus de ou batut pentru aspect si se lasa in continuare la cuptor. Puneti tarta la foc mic pentru a nu se arde si de preferat a respecta timpul de coacere. Se serveste rece cu sirop de la visinele scurse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

19.11.2010, 21:46

Gust si eleganta

susu 1

19.11.2010, 23:56

Multumesc pentru aprecieri insa este si foarte gustoasa mai ales servita cu mult suc de visine

Angelina_Elena 1

21.01.2012, 11:32

o bunatate de tarta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere