Tarta cu visine si bezea

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 2183 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • 150 gr unt
  • 350gr faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida(optional)
  • aprox. 500gr visine(eu am avut congelate)

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 150gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si bezea:

Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider 30min.


Crema:preparati budinca conform instructiunilor de pe plic.Raciti-o apoi.(eu am pus o in congelator)Cand e rece amestecati o cu visinele(daca folositi visine congelate,dezghetati-le la temperatura camerei si lasati-le intr-o sita sa se scurga de apa).Luati 1-2 linguri de budinca pentru a o amesteca ulterior cu frisca.


Intindeti aluatul sub forma unei monezi pe blatul tapetat cu faina.Presarati foarte fin si desupra faina pentru a nu se lipi pe sucitor.Rulati usor aluatul pe sucitor si asezati-l in forma de tarta,ridicandu-l si pe margini.


Turnati crema in interiorul tartei si coaceti la 150 de grade cca 40 min(cand e rumenit frumos pe margini e gata).


Pe tarta rece se unge frisca batuta bine si amestecata cu budinca pastrata de la crema.


Bezeaua(de preferat sa o faceti inainte de a coace tarta,chiar inainte cu o zi pentru a scuti timp):


Bateti foarte bine albusurile pana sunt tari,adaugati treptat zaharul pudra si mixati bine pana obtineti o spuma lucioasa.Turnati usor in tava si aranjati o pe toata suprafata.Coaceti la foc mic(80-90 de grade) cca 2 ore.


Peste tarta unsa cu frisca asezati cu grija bezeaua rece.

 

TIPS-URI

1

forma de tarta avut diam. de 26cm;eu am folosit o forma de silicon care nu trebuie unsa.Daca folositi alta forma,ungeti o cu putin unt si tapetati o cu faina inainte sa asezati aluatul in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

06.08.2012, 17:25

buna combinatia imi place

Sim0na 1

07.08.2012, 14:12

Ce delicios arata... Faina tare combinatia

LUK 1

07.08.2012, 16:57

multumesc Mamaie,Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!