Tarta cu visine si bezea

de LUK in Prajituri, 5 Aug 2012 | 2374 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru crusta:

  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • 150 gr unt
  • 350gr faina

Pentru crema:

  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 500ml lapte
  • 200ml frisca lichida(optional)
  • aprox. 500gr visine(eu am avut congelate)

Pentru bezea:

  • 3 albusuri
  • 150gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine si bezea:

Mixati zaharul cu untul rece taiat cubulete pana devine cremos.Adaugati oul,mixati,apoi adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza(la nevoie mai adaugati in aluat 2-3 linguri de apa rece).Formati o bila pe care o puneti in folie alimentara sau in punga si pastrati-o la frigider 30min.


Crema:preparati budinca conform instructiunilor de pe plic.Raciti-o apoi.(eu am pus o in congelator)Cand e rece amestecati o cu visinele(daca folositi visine congelate,dezghetati-le la temperatura camerei si lasati-le intr-o sita sa se scurga de apa).Luati 1-2 linguri de budinca pentru a o amesteca ulterior cu frisca.


Intindeti aluatul sub forma unei monezi pe blatul tapetat cu faina.Presarati foarte fin si desupra faina pentru a nu se lipi pe sucitor.Rulati usor aluatul pe sucitor si asezati-l in forma de tarta,ridicandu-l si pe margini.


Turnati crema in interiorul tartei si coaceti la 150 de grade cca 40 min(cand e rumenit frumos pe margini e gata).


Pe tarta rece se unge frisca batuta bine si amestecata cu budinca pastrata de la crema.


Bezeaua(de preferat sa o faceti inainte de a coace tarta,chiar inainte cu o zi pentru a scuti timp):


Bateti foarte bine albusurile pana sunt tari,adaugati treptat zaharul pudra si mixati bine pana obtineti o spuma lucioasa.Turnati usor in tava si aranjati o pe toata suprafata.Coaceti la foc mic(80-90 de grade) cca 2 ore.


Peste tarta unsa cu frisca asezati cu grija bezeaua rece.

 

TIPS-URI

1

forma de tarta avut diam. de 26cm;eu am folosit o forma de silicon care nu trebuie unsa.Daca folositi alta forma,ungeti o cu putin unt si tapetati o cu faina inainte sa asezati aluatul in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

06.08.2012, 17:25

buna combinatia imi place

Sim0na 1

07.08.2012, 14:12

Ce delicios arata... Faina tare combinatia

LUK 1

07.08.2012, 16:57

multumesc Mamaie,Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fely cu branza si bezea