Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca

de merisor in Prajituri, 23 Feb 2013 | 12027 vizualizari

 

Este un dulce tare bun pentru amatorii de ciocolata multa.
Si este usor de facut fiid fara coacere.

 

INGREDIENTE

Pentru blatul de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti
  • 300 gr nuca maruntita
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • sare
Pentru crema de ciocolata:
  • 400 gr ciocolata de menaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 10 gr gelatina
  • 50 ml apa
  • sare
Pentru ornat:
  • stafide
  • miez de nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca:

Biscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn  si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot.

Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat, mergeau sfaramati chiar cu mana.

Am pus totul intr-un bol.

Laptele l-am pus pe foc impreuna cu untul si un varf de lingurita de sare si o lingura de zahar, nu mai mult pentru ca sunt biscuitii dulci.

Cand s-a topit untul am adaugat laptele fierbinte peste biscuiti si nuca si am omogenizat bine.

Am tapetat cu aceasta compozitie o tava de tarta cu diametrul de 26 cm, unsa cu putin unt si am dat imediat la rece.

Frisca lichida impreuna cu ciocolata, cacaoa si putina sare, le-am pus intr-un vas pe foc si am amestecat continuu pana la topirea ciocolatei, apoi am dat vasul la rece.

Gelatina am pus-o la hidratat in 50 ml apa.

Cand s-a racit compozitia cu ciocolata am introdus mixerul si am frecat pana a devenit spumoasa.

Am topit gelatina la foc mic si am amestecat-o cu crema de ciocolata imediat ce am ridicat de pe foc.

Am rasturnat crema de ciocolata peste blatul de biscuiti, am nivelat si am ornat cu cateva stafide hidratate in apa si miez de nuca, apoi am dat la rece pentru o ora.

Ciocolata mea de menaj fiind cam dulce nu a mai necesitat adaos de zahar, dar noi fiind amatori de ciocolata mai amaruie, am adaugat cele doua linguri de cacao.

A iesit un deliciu!

 

TIPS-URI

1

Pentru a deveni spumoasa crema de ciocolata, trebuie sa fie racita bine inainte de a introduce mixerul in functiune.

2

Se poate folosi si asa direct racita, fara mixer, dar va fi mai tare si mai putin voluminoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-0
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-1
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-2
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-3
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-4
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-5
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-6
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-7
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-8
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-9
Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca-10

COMENTARII (40)

adry88

adry88 1

23.10.2013, 09:42

super buna

florycyk

florycyk 1

23.10.2013, 11:01

vreau si eu o portie

laura_n

laura_n 1

23.10.2013, 13:13

eu pe asta nu o vazusem, cred ca ma simteam prea rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!