Tarta de ciocolata cu lapte

de RuxyRux in Prajituri, 20 Apr 2013 | 10775 vizualizari

 

Blat aromat de tarta cu migdale, crema spumoasa de ciocolata de casa si glazura de ciocolata cu alune...o fi delicioasa? Voi ce credeti? Intreb mai ales iubitorii de ciocolata multa :)))

 

INGREDIENTE

  • Blat de tarta:
  • 250 gr faina
  • 50 gr migdale macinate( faina)
  • 1/2 lingurita esenta de cafea
  • vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana grasa
  • 100 gr unt gras( 85%)
  • 75 gr zahar brun pudra
  • 1 varf de lingurita praf de copt
  • 1 lingura lichior Amaretto
  • un mic praf de sare
  • Crema spumoasa de ciocolata:
  • 300 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun pudra
  • vanilie
  • 5 linguri cacao
  • 200 ml frisca batuta
  • Glazura de ciocolata:
  • 2 ciocolatecu lapte si alune
  • o nuca de unt
  • 4 linguri de frisca lichida
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de ciocolata cu lapte:

Migdalele se macina la robot. Faina se cerne si se amesteca toate ingredientele pentru blat. Se framanta aluatul cat sa se lege si se da pentru 30 de minute la rece in folie de prospetime.

Se scoate blatul de la rece si se intinde direct in tava de tarta tapetata cu unt.

Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se coace pentru 20 sau 25 de minute pana se rumeneste la 180 de grade.

Se scoate blatul si se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema:

Intr-un vas pe ochiul de aragaz, se pune frisca,, laptele,  apoi untul, zaharul, laptele praf, cacaoa si vanilia. Se tine pe foc mic pana se amesteca bine ingredientele.  Se lasa la racit.

Frisca ( cei 200 ml) se bate unsor timp de 1 minut pana devine spumoasa. Se toarna incet compozitia de ciocolata si se amesteca bine.

Se toarna crema peste blat si se da la rece.

Nu acoperim cu nimic tarta, chiar si dupa o ora se poate strica pojghita de deasupra. In acest moment daca asteptam pana a doua zi sa se intareasca( are nevoie de timp peste noapte) , putem renunta la glazura daca dorim...este la fel de savuroasa.

A doua zi, preparam glazura, amestecam pe foc intr-un ibric, frisca lichida, apoi untul si topim ciocolata inauntru.

Lasam sa se raceasca si turnam lingura cu lingura peste  tarta.

Putem orna o parte cu fulgi de ciocolata daca dorim.

Daca o scoatem de la rece, o servim imediat. datorita consistentei spumoase are tendinta sa se inmoaie crema.

Poate nu este cea mai aspectoasa sau bibilita tarta, insa e minunat de delicioasa...pentru asta garantez....

 

TIPS-URI

1

Crema este atat de buna, o puteti servi si la pahar

2

Blatul se poate prepara si cu migdalele prajite putin la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de ciocolata cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (76)

RuxyRux 1

14.05.2013, 22:33

Multumesc din suflet! Chiar a fost minunata!

Krystyan Trendy 1

10.12.2013, 08:21

grozava tarta

gaby_gabytza 1

15.12.2013, 15:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de portocale si ciocolata