Desert prajitura cu foi si crema de cacao

de Moni_alex in Prajituri, 24 Iun 2015 | 8483 vizualizari

 

Fac aceasta prajitura destul de des pentru copii cu intoleranta la lactoza si oua. Este si o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500-600 g faina
  • Crema:
  • 600 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • 80 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g margarina Rama
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins.


Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35 cm.


Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt fara sa se rumeneasca.


Se lasa sa se raceasca.


Crema se prepara astfel: 500 ml lapte de soia se pun la fiert iar 100 g se amesteca cu amidonul alimentar, sarea, cacaua si zaharul.


Cand fierbe laptele adaugam amestecul cu amidon si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.


Se da la o parte si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga margarina moale, se mixeaza bine si se adauga esenta de rom.


Crema se intinde in doua straturi intre cele trei foi.


Se acopera prajitura cu hartie de copt si se asaza deasupra o greutate pentru a presa foile si se mai intorc foile pentru a se inmuia bine.


Se da prajitura la rece pentru 24 ore .


Glazura de ciocolata se pregateste astfel: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc mic pana se obtine o glazura omogena si lucioasa.


Se pune peste prajitura si se presara nuca de cocos sau nuca macinata.


Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se portioneaza dupa preferinte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Moni_alex 1

24.06.2015, 19:19

multumesc bucatarasi!

Rocsi 1

25.06.2015, 10:40

Foarte buna prajiturica!

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată asortată, cu varză roșie

de RODIMUR 5

ieri la 23:23

Vegan Club Sandwich

de RODIMUR 5

ieri la 21:52

Prajitura Albina

de anca_rm 6

ieri la 20:45

Carnati de porc la gratar, cu piure de cartofi si muraturi

de vasimur 3

ieri la 19:15

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ducesa"