Desert prajitura cu foi si crema de cacao

de Moni_alex in Prajituri, 24 Iun 2015 | 9387 vizualizari

 

Fac aceasta prajitura destul de des pentru copii cu intoleranta la lactoza si oua. Este si o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 8 linguri de ulei
  • 4 linguri zahar
  • 300 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 500-600 g faina
  • Crema:
  • 600 ml lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
  • 80 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • 4 linguri de cacao
  • 200 g margarina Rama
  • 8 linguri de zahar
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 50 g margarina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • nuca de cocos sau nuca macinata
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de cacao:

Pentru foi se amesteca laptele de soia cu uleiul, zaharul si sarea si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.


Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta pana se obtine un aluat elastic si usor de intins.


Aluatul obtinut se imparte in trei si se intinde in foi de 25/35 cm.


Se inteapa cu furculita pentru a nu se umfla si se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt fara sa se rumeneasca.


Se lasa sa se raceasca.


Crema se prepara astfel: 500 ml lapte de soia se pun la fiert iar 100 g se amesteca cu amidonul alimentar, sarea, cacaua si zaharul.


Cand fierbe laptele adaugam amestecul cu amidon si se fierbe la foc mic pana se ingroasa.


Se da la o parte si se lasa sa se raceasca, apoi se adauga margarina moale, se mixeaza bine si se adauga esenta de rom.


Crema se intinde in doua straturi intre cele trei foi.


Se acopera prajitura cu hartie de copt si se asaza deasupra o greutate pentru a presa foile si se mai intorc foile pentru a se inmuia bine.


Se da prajitura la rece pentru 24 ore .


Glazura de ciocolata se pregateste astfel: se amesteca toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc mic pana se obtine o glazura omogena si lucioasa.


Se pune peste prajitura si se presara nuca de cocos sau nuca macinata.


Se lasa sa se intareasca glazura si apoi se portioneaza dupa preferinte.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Moni_alex 1

24.06.2015, 19:19

multumesc bucatarasi!

Rocsi 1

25.06.2015, 10:40

Foarte buna prajiturica!

- Andreea - 1

27.06.2015, 10:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle rustice mediteraneene cu branza si ierburi aromatice

de RuxyRux 9

ieri la 23:06

Dulceata de capsune-fructe intregi

de Ksenya 4

ieri la 17:12

Desert gogosi cu branza de vaci

ieri la 10:44

Desert cornuri pufoase, cu rahat

de RODIMUR 5

ieri la 09:16

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere