Tavalita in nuca de cocos

de LadyCrs in Prajituri, 16 Aug 2012 | 7467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 100 g margarina sau unt
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 5 oua
  • 3 linguri miere
  • un plic praf de copt stins in putin lapte
  • 200 ml lapte
  • 300 g fulgi de cocos
  • SIROP:
  • 200 g margarina sau unt
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita in nuca de cocos:

Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam bezeaua si amestecam de jos in sus. Coacem la foc potrivit nu inainte de pune foaie de copt in tava sau sa o ungme cu ulei si sa o tapetam cu faina. ( cam 25-30 minute ..dar testam cu scobitoarea).


Intre timp pregatim siropul : punem margarina pe foc, apoi zaharul si amestecam pana se topeste. Apoi punem cacao, laptele si esenta de rom si mai lasam 3 minute pe foc.


Blatul il voi taia abia dupa ce s-a racit. Fiecare bucatica o vom lua si o vom scufunda in siropul obtinut cat sa insiropam pe toate partile, nu lasam foarte mult pentru ca se va inmuia foarte tare ( acesta trebuie sa fie rece!) dupa care tavalim prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Alexandra Elena 1

17.08.2012, 17:26

ador prajitura asta

Sim0na 1

18.08.2012, 12:23

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornuri pufoase cu gem
  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveti picanti pentru burgeri

de Ksenya 5

la 10:23

Brownie cu mascarpone si piure de dovleac

de oanapl 6

ieri la 22:08

Cheesecake cu caise si oreo

de Rocsi 9

ieri la 21:57

Tocana  de cartofi cu arome de toamna

ieri la 20:22

RETETA RECOMANDATA
"Tăvălită" prin cocos