Tavalita in nuca de cocos

de LadyCrs in Prajituri, 16 Aug 2012 | 9246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 100 g margarina sau unt
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 5 oua
  • 3 linguri miere
  • un plic praf de copt stins in putin lapte
  • 200 ml lapte
  • 300 g fulgi de cocos
  • SIROP:
  • 200 g margarina sau unt
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita in nuca de cocos:

Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam bezeaua si amestecam de jos in sus. Coacem la foc potrivit nu inainte de pune foaie de copt in tava sau sa o ungme cu ulei si sa o tapetam cu faina. ( cam 25-30 minute ..dar testam cu scobitoarea).

Intre timp pregatim siropul : punem margarina pe foc, apoi zaharul si amestecam pana se topeste. Apoi punem cacao, laptele si esenta de rom si mai lasam 3 minute pe foc.

Blatul il voi taia abia dupa ce s-a racit. Fiecare bucatica o vom lua si o vom scufunda in siropul obtinut cat sa insiropam pe toate partile, nu lasam foarte mult pentru ca se va inmuia foarte tare ( acesta trebuie sa fie rece!) dupa care tavalim prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu cocos