Prajitura cu iaurt si cirese

de Irina in Prajituri, 27 Iun 2015 | 7124 vizualizari

 

Reteta am luat-o din "Cartea Regala de Bucate" a Principesei Margareta, doar ca, fiind sezonul cireselor am adaugat si cirese in compozitie. Este o prajitura foarte usor de facut, pufoasa, care, foarte ciudat as spune, dispare imediat de pe platou. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu iaurt (125 ml)
  • 3 oua
  • 1 pahar de iaurt plin cu ulei
  • 2 pahare de iaurt pline cu zahar brun
  • 3 pahare de iaurt cu faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • cirese curatate de samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cirese:

Am incalzit cuptorul la 180 grade.

In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul.

Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena.

Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.

Am adaugat ciresele si am pus tava la cuptor pentru 40-45 minute.

Dupa 35 minute e bine sa verificati cu o scobitoare daca s-a copt prajitura.

Dupa ce s-a racit, am pudrat-o si am degustat-o. 

Va poftesc si pe voi la o felie! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise si zmeura