Prajitura cu iaurt si cirese

de Irina in Prajituri, 27 Iun 2015 | 6904 vizualizari

 

Reteta am luat-o din "Cartea Regala de Bucate" a Principesei Margareta, doar ca, fiind sezonul cireselor am adaugat si cirese in compozitie. Este o prajitura foarte usor de facut, pufoasa, care, foarte ciudat as spune, dispare imediat de pe platou. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar cu iaurt (125 ml)
  • 3 oua
  • 1 pahar de iaurt plin cu ulei
  • 2 pahare de iaurt pline cu zahar brun
  • 3 pahare de iaurt cu faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • cirese curatate de samburi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si cirese:

Am incalzit cuptorul la 180 grade.

In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul.

Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena.

Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.

Am adaugat ciresele si am pus tava la cuptor pentru 40-45 minute.

Dupa 35 minute e bine sa verificati cu o scobitoare daca s-a copt prajitura.

Dupa ce s-a racit, am pudrat-o si am degustat-o. 

Va poftesc si pe voi la o felie! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gicuta 1

28.06.2015, 21:50

abstract01 1

26.02.2020, 18:56

arata foarte buna, miamm

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema