Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide

de Ela68 in Prajituri, 18 Dec 2012 | 2893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 110 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 gr biscuiti digestivi sau cu graham
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 3 albusuri+150 gr zahar
  • 3 linguri unt de arahide
  • 50 gr arahide in ciocolata pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide:

Amestecam intr-un bol untul moale impreuna cu zaharul pana se deschide la culoare.Adaugam oul, bobitele de la pastaia de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, sarea si amestecam .Apoi zdrobim biscuitii si ii punem peste amestecul de unt, continuand omogenizarea.


Impartim aluatul : 2/3 pentru baza si 1/3 pentru deasupra.


Tapetam cu hartie de copt si unt forma si adaugam 2/3 din coca, modeland-o usor pe fundul vasului.( eu am folosit un vas ingust si inalt, diametrul 20 cm, insa recomand folosirea unei tavi patrate 20x20 cm sau alta combinatie cu aceeasi arie pentru a putea fi scoasa usor )


Asezam deasupra ciocolata taiata bucatele.....eu n-am avut 200 gr, asa cum prevede reteta, dar , cu cat mai multa, cu atat mai buna.


Topim 40 secunde la microunde untul de arahide si-l turnam deasupra ciocolatei.


Facem o bezea din cele 3 albusuri si 150 gr zahar. O turnam deasupra untului de arahide.


Fiind destul de greu de modelat coca, pentru partea de sus, se va intinde intre doua folii de plastic, cu diametrul corespunzator formei. Asezam cu grija foaia peste bezea. Incalzim cuptorul si coacem 30-35 minute pana ce se formeaza o crusta aurie.


Se taie cand este complet rece, eventual a doua zi si se orneaza dupa preferinta.





 

TIPS-URI

1

in loc de bezea, se pot folosi marshmallow.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu ciocolata, bezea si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

19.12.2012, 06:04

RuxyRux 1

19.12.2012, 09:26

Deliciu!

Ela68 1

19.12.2012, 09:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de frisca si rom