Prajitura cu cirese

de Tuxedo in Prajituri, 13 Apr 2013 | 6194 vizualizari

 

Este cea mai buna prajitura cu fructe care am incercat-o pana acum, este umeda si pe deasupra formeaza o pojghita subtire crocanta.
Singurul inconvenient este ca fructele vor cadea la fund, dar sfatul meu este sa nu cresteti cantitatea de faina deoarece se va schimba total consistenta prajiturii.
Va urez succes si trebuie neaparat incercata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 de zahar
  •  1 cana si 1/3 faina
  •  1 praf copt
  •  1/2 cana ulei
  •  500 – 600gr cirese fara samburi
  •  coaja de la o lamaie plus zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

1.Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si se bat bine cu mixerul.


2.Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare.

Se amesteca 1 cu 2, se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu faina apoi se adauga faina in ploaie peste aluat amestecandu-se usor cu telul de jos in sus.


Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza ciresele uniform pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste usor.


Pofta buna! este delicioasa!

 

TIPS-URI

1

se poate face si cu alte fructe, visine, caise, piersici, prune, struguri. (si congelate si proaspete)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

ianculubita 1

14.04.2013, 07:44

pufoasa si delicioasa!!

diaconta 1

14.04.2013, 13:41

cat de apetisanta e

noiinbucatarie 1

25.08.2016, 09:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese