Prajitura cu cirese

de Tuxedo in Prajituri, 13 Apr 2013 | 11130 vizualizari

 

Este cea mai buna prajitura cu fructe care am incercat-o pana acum, este umeda si pe deasupra formeaza o pojghita subtire crocanta.
Singurul inconvenient este ca fructele vor cadea la fund, dar sfatul meu este sa nu cresteti cantitatea de faina deoarece se va schimba total consistenta prajiturii.
Va urez succes si trebuie neaparat incercata!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 de zahar
  •  1 cana si 1/3 faina
  •  1 praf copt
  •  1/2 cana ulei
  •  500 – 600gr cirese fara samburi
  •  coaja de la o lamaie plus zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

1.Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar pana se albesc, apoi se adauga 1/2 cana ulei si coaja de lamaie si se bat bine cu mixerul.

2.Separat se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana devin ca o bezea tare.
Se amesteca 1 cu 2, se pune praful de copt intr-un castron impreuna cu faina apoi se adauga faina in ploaie peste aluat  amestecandu-se usor cu telul de jos in sus.

Aluatul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza ciresele uniform pe toata suprafata si se coace in cuptorul preincalzit la 180ºC pana se rumeneste usor.

Pofta buna! este delicioasa!

TIPS-URI

1

se poate face si cu alte fructe, visine, caise, piersici, prune, struguri. (si congelate si proaspete)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe