Tarta de dovlecei

de Criss in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2011 | 1740 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • -280 g faina
  • -120 g unt
  • -1 ou
  • 1-2 linguri apa rece
  • -1 lingurita sare
  • Pentru umplut:
  • -1 dovlecel mediu
  • -150 g bacon
  • -o ceapa verde
  • -150 g feta
  • -1 rosie
  • -2 oua
  • -2 linguri smantana
  • -100 g cascaval
  • -sare, piper
  • -patrunjel verde,
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de dovlecei:

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa o ora scoatem aluatul de tarta, il intindem si il asezam in forma de tarta. Il intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se umfle si il punem in cuptor 10 minute.

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem felii subtiri, adaugam sare si il lasam 15 minute sa se inmoaie. Ceapa si baconul le calim in tigaia de teflon, fara grasime suplimentara. E suficienta grasimea lasata de bacon.

Batem cele doua oua, adaugam smantana, cubuletele de feta, baconul cu ceapa si feliile de dovlecei, sare piper si verdeata si turnam tot amestecul peste tarta. Deasupra punem felii de rosii si cascaval ras. Coacem 30-35 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Tarta de dovlecei-0
Tarta de dovlecei-1
Tarta de dovlecei-2
Tarta de dovlecei-3
Tarta de dovlecei-4
Tarta de dovlecei-5
Tarta de dovlecei-6

COMENTARII (12)

ionela2682

ionela2682 1

17.06.2011, 16:42

mirela0911

mirela0911 1

17.06.2011, 17:36

buna tarta, place

mena29

mena29 1

17.06.2011, 20:47

buna!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!