MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si crema de vanilie:
Mod de preparare Aluat fraged
Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.
Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.
Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.
Mod de preparare sos de vanilie
Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.
Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.
Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.
Speli bine merele, le cureti si le tai felii.
Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.
Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.
Mod de preparare crema de vanilie
Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.
Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.
Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.
Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.