Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

de gaby_duceag in Prajituri, 10 Mai 2015 | 3807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat fraged
  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • putina sare
  • o lingurita indulcitor Green Sugar
  • Ingrediente sos de vanilie
  • 100 g zahar
  • 100 g frisca lichida
  • o lingura unt
  • o lingura amidon
  • vanilie
  • Ingrediente crema de vanilie
  • 250 g mascarpone
  • un galbenus de ou
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita intaritor pentru frisca
  • In plus:
  • 2 mere mari,
  • scortisoara
  • putin indulcitor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si crema de vanilie:

Mod de preparare Aluat fraged



  1. Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete.

  2. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa.

  3. Cand ai obtinut un aluat omogen il acoperi cu folie alimentara si-l dai la frigider pentru cel putin o ora.


Mod de preparare sos de vanilie



  1. Pui indulcitorul la incalzit intr-un ibric. Acesta se va topi si va deveni lichid. Adaugi untul, omogenizezi, apoi iei de pe foc si adaugi frisca.

  2. Pui inapoi pe foc. Diluezi amidonul intr-o lingura cu apa si-l adaugi in ibric amestecand pana se ingroasa. La final adaugi vanilia, mai fierbi 2 minute si apoi opresti focul.Racesti.

  3. Scoti aluatul de la rece si intinzi o foaie pe masa de lucru (cam de 1/2 cm). O rulezi pe sucitor si o transferi in tava de tarta unsa cu unt.

  4. Speli bine merele, le cureti si le tai felii.

  5. Le asezi peste aluatul de tarta, presari putin indulcitor si scortisoara si bagi tava in cuptorul preincalzit.Lasi la fac mediu pana ce aluatul capata o culoare aurie pe margini.

  6. Scoti si lasi la racit. Cand tarta e doar calduta torni sosul de vanilie si bagi tava la frigider.


Mod de preparare crema de vanilie



  1. Mixezi mascarpone cu galbenusul si jumatate din cantitatea de indulcitor.

  2. Frisca o mixezi cu intaritorul si restul de indulcitor pana capata consistenta pufoasa si ferma.

  3. Adaugi treptat crema de mascarpone, omogenizezi, adaugi vanilia si dai crema pentru 15-20 minute la rece apoi o intinzi peste merele din tava.

  4. Lasi la rece pentru o ora apoi portionezi. Eu nu am lasat deloc :)))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

-Licurici- 1

14.06.2015, 17:41

yammmiii

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:50

si ghini arata

Ancutsa 1

19.07.2016, 19:13

Foarte frumoasa si imbietoare!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de fasole cu leuștean

de RODIMUR 5

ieri la 19:34

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

pe 17.11 la 20:22

Carne de vita cu sos picant la cioroiul crock-pot

pe 17.11 la 20:06

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

pe 17.11 la 13:54

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie