Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

de Adele in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2015 | 1360 vizualizari

 

Am tot vazut pe la Tv si m-am gandit sa incerc si eu reteta... simplu, rapid si mult mai bun ca cel cumparat... iar daca aveti ajutor (robot etc) totul este o joaca, personal prefer sa-l pregatesc manual.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina alba.
  • 100 g unt.
  • 10 g sare.
  • 2 linguri de apa rece.
  • Topping:
  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 dovlecel.
  • O jumatate de ceapa.
  • 2 rosii.
  • sare.
  • piper.
  • ulei.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa):

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic aluatul pana untul se topeste si aluatul devine elastic, se da la rece pana la momentul folosirii.


Faza 2: se pregatesc legumele (in afara de rosii), fiecare in parte se spala si se curata, se taie felii si se gatesc cateva minute pe rand intr-o tigaie cu putin ulei si apa, se incepe cu ardelul si ceapa si se termina cu dovlecelul si cartofii.se potrivesc de sare si piper.


Se ia aluatul de la frigider se intinde o foaie(rotunda/ dreptunghiulara in functie d etava pe care o folostiti) se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei furculite se gaureste, cu bucatele mici de lauat se pregatesc bordul si se aseaza pe marginea foii. Se aseaza legumele si deasupra se pun feliile de rosii, se da la cuptor la 200° pentru 20-25 minute.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (29)

Adele 1

18.05.2015, 09:25

MOKUSKA 1

18.05.2015, 10:28

ce bunatate e acolo

Adele 1

18.05.2015, 11:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu dulceata de lapte

ieri la 21:35

Dulceata (chutney) cu pere si condimente

ieri la 20:40

Salata de boeuf

de Oana 9

ieri la 17:41

Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Balmos la ceaun