Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

de Adele in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2015 | 935 vizualizari

 

Am tot vazut pe la Tv si m-am gandit sa incerc si eu reteta... simplu, rapid si mult mai bun ca cel cumparat... iar daca aveti ajutor (robot etc) totul este o joaca, personal prefer sa-l pregatesc manual.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina alba.
  • 100 g unt.
  • 10 g sare.
  • 2 linguri de apa rece.
  • Topping:
  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 dovlecel.
  • O jumatate de ceapa.
  • 2 rosii.
  • sare.
  • piper.
  • ulei.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa):

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic aluatul pana untul se topeste si aluatul devine elastic, se da la rece pana la momentul folosirii.


Faza 2: se pregatesc legumele (in afara de rosii), fiecare in parte se spala si se curata, se taie felii si se gatesc cateva minute pe rand intr-o tigaie cu putin ulei si apa, se incepe cu ardelul si ceapa si se termina cu dovlecelul si cartofii.se potrivesc de sare si piper.


Se ia aluatul de la frigider se intinde o foaie(rotunda/ dreptunghiulara in functie d etava pe care o folostiti) se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei furculite se gaureste, cu bucatele mici de lauat se pregatesc bordul si se aseaza pe marginea foii. Se aseaza legumele si deasupra se pun feliile de rosii, se da la cuptor la 200° pentru 20-25 minute.


Pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Adele 1

18.05.2015, 09:25

MOKUSKA 1

18.05.2015, 10:28

ce bunatate e acolo

Adele 1

18.05.2015, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Gordon bleu cu cartofi la cuptor