Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)

de Adele in Aperitive / Garnituri, 16 Mai 2015 | 1936 vizualizari

 

Am tot vazut pe la Tv si m-am gandit sa incerc si eu reteta... simplu, rapid si mult mai bun ca cel cumparat... iar daca aveti ajutor (robot etc) totul este o joaca, personal prefer sa-l pregatesc manual.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina alba.
  • 100 g unt.
  • 10 g sare.
  • 2 linguri de apa rece.
  • Topping:
  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 dovlecel.
  • O jumatate de ceapa.
  • 2 rosii.
  • sare.
  • piper.
  • ulei.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa):

Faza 1 :pentru inceput se pregateste aluatul, se ia untul rece de la frigider, se taie cuburi si se pune intr-un vas, se aduga faina, sarea si apa, se amesteca foarte bine si se framanta energic aluatul pana untul se topeste si aluatul devine elastic, se da la rece pana la momentul folosirii.


Faza 2: se pregatesc legumele (in afara de rosii), fiecare in parte se spala si se curata, se taie felii si se gatesc cateva minute pe rand intr-o tigaie cu putin ulei si apa, se incepe cu ardelul si ceapa si se termina cu dovlecelul si cartofii.se potrivesc de sare si piper.


Se ia aluatul de la frigider se intinde o foaie(rotunda/ dreptunghiulara in functie d etava pe care o folostiti) se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei furculite se gaureste, cu bucatele mici de lauat se pregatesc bordul si se aseaza pe marginea foii. Se aseaza legumele si deasupra se pun feliile de rosii, se da la cuptor la 200° pentru 20-25 minute.


Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu aluat brisé(facut in casa)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Adele 1

18.05.2015, 09:25

MOKUSKA 1

18.05.2015, 10:28

ce bunatate e acolo

Adele 1

18.05.2015, 11:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu zmeura
  • 29

    MI

  • 30

    J

  • 31

    V

  • 01

    S

  • 02

    D

  • 03

    L

  • 04

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vara cu branza feta

pe 02.08 la 22:37

Aperitiv placinta invartita

pe 02.08 la 20:00

Rosii uscate la soare

pe 02.08 la 18:28

Gem de mure

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:35

Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor

de Ancutsa 6

pe 02.08 la 17:21

RETETA RECOMANDATA
Hamburgher in portofel