Tarta Tatin cu gutui

de vio_dreams in Prajituri, 19 Oct 2014 | 10159 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 gutui mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • un praf scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Tatin cu gutui:

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie.

Asezam gutuile pe fundul unei tavi. Turnam deasupra caramelul.

Decupam foaia de aluat si punem deasupra. Presam usor marginile .

Dam la cuptor pana se rumeneste aluatul de foietaj.

Punem deasupra  tavii un platou si rasturnam tarta astfel incat gutuile sa ramana deasupra. 

Lasam sa se raceasca si o servim alaturi de o portie generoasa de inghetata de vanilie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu gutui" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta Tatin cu mere si scortisoara