Prajitura cu suc de rosii

de Bianca20 in Prajituri, 4 Aug 2015 | 17521 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 12 lg. suc de rosii;
  • 12 lg. cu varf faina;
  • 12 lg. ulei;
  • 10 lg. zahar;
  • 1 lg. praf de copt;

Crema:

  • 150 g. unt;
  • 600 ml. lapte;
  • 6 lg. gris;
  • 4 lg. zahar;
  • o esenta de lamaie;
  • 6 lg. gem de caise, prune etc.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu suc de rosii:

  Foi: Faina si praful de copt se pun intr-un bol. Se adauga sucul de rosii, uleiul si zaharul. Se framanta usor pana se leaga un aluat usor lipicios. Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare parte pe fundul unei tavi dreptunghiulare  si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru 5-8 minute la 180 de grade. Se scot si se lasa sa se raceasca.

   CremaLaptele se pune pe foc impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul in ploaie si se amesteca in continuu pana ce se face ca o budinca. Se opreste focul si se adauga esenta de lamaie. Se acopera cu folie alimentara direct pe suprafata cremei pentru a evita formarea unei cruste. Untul se mixeaza usor si cand crema a ajuns la temperatura camerei se adauga untul peste aceasta si se mixeaza. Se pune una dintre foi pe un platou si se acopera cu 2 linguri de gem si 1/3 din crema. Se adauga urmatoarea foaie si se continua astfel pana la ultima foaie. Se da la frigider pentru 2-3 ore sau peste noapte. Se portioneaza si se serveste. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu zahar ars, nuca si frisca