Tarte cu carne de Craciun

de Ancutsa in Porc, 16 Dec 2017 | 2543 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit câteva tarte umplute cu amestec de carne aşa cum îl fac pentru cârnaţi, cu usturoi şi cimbru. Mirosea tare frumos în casă!
"Reţetă românească"

 

INGREDIENTE

  • Pentru umlplutură:
  • aprox 400 g carne de porc tocată;
  • 1 ou;
  • Câţiva căţei de usturoi;
  • 1 morcov;
  • 2 cartofi;
  • Câteva fire de mărar şi pătrunjel;
  • Condimente: sare, piper, cimbru după gust;
  • Pentru aluat:
  • 1 cub mic drojdie proaspătă,
  • făină cât cuprinde,
  • 1 linguriţă sare,
  • 150 g unt sau margarină,
  • 300 ml borş,
  • 1 ou pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu carne de Craciun:

 

Se amestecă, într-un castron, carnea tocată cu oul, usturoiul, condimentele, cartofii raşi, morcovul ras şi verdeaţa. Se căleşte amestecul într-o tigaie cu puţin ulei încins până se rumeneşte.

 Cât timp se răceşte carnea, se pregăteşte aluatul. Eu îl fac ca la plăcintă, pentru că iese fraged. Puteţi folosi apă, dacă nu aveţi borş, însă aluatul iese mai uscat. Mie îmi place să folosesc borş, pentru că frăgezeşte mult aluatul. Astfel, se amestecă untul sau margarina cu puţină făină, se sfărâmă cu degetele, se adaugă în mijloc drojdia fărâmiţată, borşul, un praf de sare şi făină cât cuprinde, amestecând şi frământând până se obţine un aluat bun de întins.

 Se întinde aluatul în foaie subţirică pe masa presărată cu făină. Ne trebuie o foaie mare, pentru că vom decupa 8 cercuri mai mari cu o cupă de îngheţată sau un pahar mai mare, pentru tarte. Se decupează apoi încă 8 cercuri, cu un pahar mai mic, pentru capace sau puteţi tăia fâşii de aluat ca să faceţi grilaj sau orice alt model decorativ.

 Într-o tavă pentru brioşe unsă cu puţină grăsime, se aşază cu grijă cercurile mari de aluat, se umple cu carne, se pun capacele din aluat ori se decorează cu fâşii de aluat, apoi se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 de minute sau până se rumenesc.

 Porţii: 8

Timp total: aprox 1h 20min

 

Poftă Bună!

 Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/tarte-de-craciun.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu carne de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor