Terina de legume cu branza

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 26 Mar 2011 | 6879 vizualizari

 

Inspirata de "puideom" mi-am luat inima in dinti si am facut aceasta terina.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • 300 g telemea de vaca
  • 300 g smantana
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras rosu
  • 4 fire ceapa verde
  • fire usturoi verde
  • 3 pliculete gelatina (30 g)
  • 200 g mazare fiarta
  • patrunjel verde
  • sare si piper alb dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de legume cu branza:

Se amesteca branza rasa cu smantana si se lasa deoparte.

Se taie dovleceii rondele, se oparesc 5-6 minute in apa cu sare. Se scot, se trec putin in apa rece cu gheata si se lasa sa se scurga. Morcovul se feliaza cu cutitul de curatat legume, se opareste in apa cu sare 8-9 minute. Se scot, se trec putin in apa rece cu gheata si se lasa sa scurga. Mazarea se fierbe, se strecoara si se lasa sa se scurga.
Se toaca marunt ceapa verde, usturoiul verde si ardeiul rosu. Se amesteca legumele taiate cu branza si smantana. Se adauga mazarea si se omogenizeaza compozitia. Se potriveste de sare si piper. Gelatina se prepara conform instructionilor de pe plic si dupa ce s-a racit se pune trei sferturi in compozitia de branza si legume. Intr-un vas Yena sau o tava de check tapetata cu folie alimentara se aseaza jumatate din rondelele de dovlecei si feliile de morcov. Se pune restul de gelatina peste dovlecei si se da la rece sa se inchege. Se scoate tava, se aseaza compozitia de legume si branza, se aseaza deasupra restul de rondele de dovlecei si feliile de morcov. Se da la frigider pentru cateva ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de legume cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fritatta cu legume