Tiramisu

de Bucataras Dragos in Prajituri, 30 Iun 2009 | 2895 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea , proaspat preparata
  • 4 linguri de zahar tos
  • 500 gr de mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml de vin santo sau sherry dulce
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 gr de ciocolata neagra de foarte buna calitate(70 % cacao)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit ; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua . In acest rastimp , puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.

Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone , pastrand cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti in continuare , adaugand vinul santo sau sherry-ul.Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale , apoi turnati restul de zeama peste piscoturi . Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata ( sau taiati-o fasiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pana la servire.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 16:06

nu ma supar alina accept comentariile pozitive si negative.

boscodina 1

30.06.2009, 16:49

un tiramisu in zilele caniculare este desertul perfect . cateodata e musai nevoie de "obisnuit" , de "comun"

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 17:50

corect

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Plachie de peste cu mamaliga
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!