Tiramisu reteta cu aroma de portocala

de Bucataras Dragos in Prajituri, 30 Iun 2009 | 4918 vizualizari

 

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea , proaspat preparata
  • 4 linguri de zahar tos
  • 500 gr de mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml de vin santo sau sherry dulce
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 gr de ciocolata neagra de foarte buna calitate(70 % cacao)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu aroma de portocala:

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit ; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua . In acest rastimp , puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.

Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone , pastrand cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti in continuare , adaugand vinul santo sau sherry-ul.Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale , apoi turnati restul de zeama peste piscoturi . Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata ( sau taiati-o fasiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 16:06

nu ma supar alina accept comentariile pozitive si negative.

boscodina 1

30.06.2009, 16:49

un tiramisu in zilele caniculare este desertul perfect . cateodata e musai nevoie de "obisnuit" , de "comun"

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 17:50

corect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui