Cupcakes cu cacao

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 4963 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 75 gr.cacao3
  • 60 ml. apa clocotita
  • 270 gr. faina
  • 3 lgte praf copt
  • 1 lgta sare
  • 170 gr.unt la temp.camerei
  • 300 gr.zahar
  • 3 oua mari
  • 3 lgte esenta portocale 
        Crema de unt (buttercream frosting):
  • 120 gr.zahar pudra
  • 60 gr.unt
  • 1 lingura lapte
  • esenta (de care vrem - eu am pus de rom)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu cacao:

Amestecam cacao + apa clocotita pana se dizolva. Lasam la racit.
Amestecam faina + praf de copt + sare. Lasam deoparte.
Frecam untul spuma, adaugam zaharul si mixam pana avem o compoz.cremoasa.
Adaugam ouale, unul cate unul.
Punem si esenta.
Urmeaza amestecul de faina.
Iar ultima, punem cacaoa racita.
Umplem formele 2/3 si coacem 15-20 minute (proba scobitorii) la foc potrivit.

Le racim pe un gratar si apoi glazuram.
Crema de unt (buttercream frosting):
120 gr.zahar pudra
60 gr.unt
1 lingura lapte
esenta (de care vrem - eu am pus de rom)
Frecam untul spuma.
Adaugam esenta si la viteza mica a mixerului punem si zaharul.
Adaugam si lg.de lapte si mixam 3 minute la viteza mare.
Optional punem colorant. Daca e prea moale, mai punem zahar pudra, daca e prea tare mai punem lapte.

Trebuie sa fie usoara, cremoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

leoflori 1

26.07.2009, 13:13

scuze pt.intarzierea raspunsului, sunt in vacanta si nu prea am net. vad ca fetele te-au lamurit deja. spor la treaba!

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:20

ce bine arata miam miam

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni si crema de vanilie