Prajitura cu branza

de Giana in Prajituri, 10 Iun 2014 | 21340 vizualizari

 

Frageda, dulce, aromata.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua
  • 1 pahar cu zahar (200 g)
  • 200 g margarina moale
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • faina cat cuprinde (aproximativ 6 pahare)

Umplutura:

  • 500 g branza telemea
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 1 pahar cu zahar (200 g)
  • 1 mana de stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta pana obtinem o coca nu foarte tare, care nu se lipeste de maini. Aluatul se introduce in frigider pana se pregateste umplutura pentru a fi mai usor de intins.

Branza telemea se da prin razatoarea mare sau se farama cu furculita, se amesteca cu branza dulce, se adauga ouale, coaja de lamaie, un pahar de zahar si stafidele.

Aluatul se imparte in doua parti egale. Se pune faina pe masa de lucru si se intinde o foaie putin mai mare decat tava in care vom coace prajitura. In tava se pune hartie de copt, se aseaza foaia in tava astfel incat sa ramana marginea foii putin ridicata (ca o bordura). Se inteapa foaia cu o furculita din loc in loc, apoi se varsa peste foaie umplutra de branza si se niveleaza. Se intinde cea de-a doua foaie, se aseaza peste umplutura de branza si se lipeste pe margini  de jur imprejur cu prima foaie, ca sa ramana umplutura de branza in interior. Se inteapa prajitura din loc in loc cu o furculita si se introduce in cuptorul incins pana se rumeneste frumos.

Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar, se lasa la racit si se portioneaza.

Aluatul ramane fraged iar a doua zi prajitura este si mai buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu branza-0
Prajitura cu branza-1
Prajitura cu branza-2
Prajitura cu branza-3
Prajitura cu branza-4
Prajitura cu branza-5
Prajitura cu branza-6
Prajitura cu branza-7
Prajitura cu branza-8

COMENTARII (25)

Giana

Giana 1

11.06.2014, 08:05

Lia_

Lia_ 1

11.06.2014, 08:20

astora cu branza le duc cel mai tare dorul

Giana

Giana 1

11.06.2014, 08:36

Lia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!