Tiramisu

de Ina in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 2896 vizualizari

 

Iei si papi. Alta introducere n-am =))))

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi
  • un pachet crema vanilie Dr'Oetker -  la rece
  • 500 ml. lapte rece
  • 4 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • o cutie de branza cu smantana ( fagaras )
  • 300 ml frisca lichida
  • ananas bucati
  • cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
  • 80 ml. Whisky
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:


Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar. Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema pastoasa, foarte fina si cu un gust delicios.


Preparam separat cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 80 ml. Whiskey.


Pe un platou, aranjam piscoturile unul langa celalalt, dupa ce le-am trecut rapid, cu ambele parti, prin cafea cu Whiskey ( hâc! =)) ) . Acoperim stratul de piscoturi cu un strat de crema, peste care asezam bucati de ananas, bine scurse de sirop. Acoperim cu alt strat de piscoturi trecute prin amestecul de cafea, peste care punem alt strat de crema, imbracand de data aceasta si lateralele. ( Eu am considerat ca doua straturi de piscoturi sunt suficiente ) .


Pudram prajitura cu praf de cacao si decoram dupa preferinte.


Pofta mare!


 

TIPS-URI

1

Fagarasul va da cremei o consistentza fina, pufoasa, aerata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

adry88 1

09.05.2011, 20:46

Mihaela11_jo 1

09.05.2011, 22:41

Gust si eleganta

mena29 1

07.06.2011, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu