Tiramisu reţetă cu frisca

de Ina in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 3012 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca
Iei si papi. Alta introducere n-am =))))

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi
  • un pachet crema vanilie Dr'Oetker -  la rece
  • 500 ml. lapte rece
  • 4 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • o cutie de branza cu smantana ( fagaras )
  • 300 ml frisca lichida
  • ananas bucati
  • cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
  • 80 ml. Whisky
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:


Tiramisu reţetă cu frisca


Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar. Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema pastoasa, foarte fina si cu un gust delicios.


Preparam separat cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 80 ml. Whiskey.


Pe un platou, aranjam piscoturile unul langa celalalt, dupa ce le-am trecut rapid, cu ambele parti, prin cafea cu Whiskey ( hâc! =)) ) . Acoperim stratul de piscoturi cu un strat de crema, peste care asezam bucati de ananas, bine scurse de sirop. Acoperim cu alt strat de piscoturi trecute prin amestecul de cafea, peste care punem alt strat de crema, imbracand de data aceasta si lateralele. ( Eu am considerat ca doua straturi de piscoturi sunt suficiente ) .


Pudram prajitura cu praf de cacao si decoram dupa preferinte.


Pofta mare!


 

TIPS-URI

1

Fagarasul va da cremei o consistentza fina, pufoasa, aerata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

adry88 1

09.05.2011, 20:46

Mihaela11_jo 1

09.05.2011, 22:41

Gust si eleganta

mena29 1

07.06.2011, 22:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Diplomat cu piscoturi