Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale

de Patricia Iordache in Torturi, 25 Mar 2013 | 2893 vizualizari

 

Acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;)
Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 50 gr. unt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 oua (doar galbenusurile);
  • 80 gr. zahar pudra vanilat;
  • 500 gr. mascarpone
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml. lichior cappucino;
  • 42 piscoturi;
  • 300 ml. cafea tare (300 ml. apa+3 lingurite cu varf de cafea+ 3 lingurite zahar)
  • fulgi de migdale (pentru decor);
  • cacao pudra (pentru decor)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale:

Cum preparam crema de ciocolata:

Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.

Cum preparam crema mascarpone:

Mixam cele 4 galbenusuri cu zahar pudra pana obtinem o crema galben pal. Adaugam mascaropne si mixam pana avem o textura ca a unui mousse.

Crema finala:

Amestecam crema de ciocolata rece, cu crema mascarpone. Crema obtinuta o punem la frigider pana cand preparam siropul pentru piscoturi.

Siropul:

Facem o cafea tare pe care o lasam la racit si amestecam cu cei 100 ml lichior.

Montam tortul asa:

Pe o tava dreptunghiulara (a mea 20X32 cm) asezam 21 piscoturi - hidratate bine in sirop - unul langa altul.

Punem peste ele jumatate din cantitatea de crema, apoi alt strat de 21 piscoturi si restul de crema.

Presaram fulgii de migdale, pudram cu cacao si lasam la frigider minim 5 ore.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca tortul sa iasa mai inalt, puteti folosi o tava mai mica (eventual patrata) si puteti pune 4 straturi de piscoturi si 4 randuri de crema.

2

Fulgii de migdale ii puteti inlocui cu bomboane mici de ciocolata sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-0
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-1
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-2
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-3
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-4
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-5
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-6
Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale-7

COMENTARII (17)

- TABITA -

- TABITA - 1

25.03.2013, 23:21

N-am apucat sa comentez aici. Imi place mult.. cu ciocolata si migdale

Patricia Iordache

Patricia Iordache 1

25.03.2013, 23:35

COSTEO

COSTEO 1

16.08.2013, 18:02

Super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!