Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale

de Patricia Iordache in Torturi, 25 Mar 2013 | 2983 vizualizari

 

Acest tort l-am facut - cam pe fuga ce-i drept - pentru sotul meu care azi, implineste 34 ani :) Sa-mi traiasca! ;)
Pentru reteta m-am inspirat de pe blog-ul Boabe de Cafea, insa am adus unele modificari.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de ciocolata:
  • 150 ml lapte;
  • 3 linguri zahar pudra;
  • 3 linguri cacao neagra;
  • 50 gr. unt
  • Pentru crema mascarpone:
  • 4 oua (doar galbenusurile);
  • 80 gr. zahar pudra vanilat;
  • 500 gr. mascarpone
  • Alte ingrediente:
  • 100 ml. lichior cappucino;
  • 42 piscoturi;
  • 300 ml. cafea tare (300 ml. apa+3 lingurite cu varf de cafea+ 3 lingurite zahar)
  • fulgi de migdale (pentru decor);
  • cacao pudra (pentru decor)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale:

Cum preparam crema de ciocolata:


Pune intr-o cratita laptele, zaharul pudra si cacao. Asezam cratita pe foc, omogenizam cu un tel si amestecam pana cand crema devine vascoasa. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam energic. Lasam la racit.


Cum preparam crema mascarpone:


Mixam cele 4 galbenusuri cu zahar pudra pana obtinem o crema galben pal. Adaugam mascaropne si mixam pana avem o textura ca a unui mousse.


Crema finala:


Amestecam crema de ciocolata rece, cu crema mascarpone. Crema obtinuta o punem la frigider pana cand preparam siropul pentru piscoturi.


Siropul:


Facem o cafea tare pe care o lasam la racit si amestecam cu cei 100 ml lichior.


Montam tortul asa:


Pe o tava dreptunghiulara (a mea 20X32 cm) asezam 21 piscoturi - hidratate bine in sirop - unul langa altul.


Punem peste ele jumatate din cantitatea de crema, apoi alt strat de 21 piscoturi si restul de crema.


Presaram fulgii de migdale, pudram cu cacao si lasam la frigider minim 5 ore.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti ca tortul sa iasa mai inalt, puteti folosi o tava mai mica (eventual patrata) si puteti pune 4 straturi de piscoturi si 4 randuri de crema.

2

Fulgii de migdale ii puteti inlocui cu bomboane mici de ciocolata sau orice altceva doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu ciocolatos cu fulgi de migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

- TABITA - 1

25.03.2013, 23:21

N-am apucat sa comentez aici. Imi place mult.. cu ciocolata si migdale

Patricia Iordache 1

25.03.2013, 23:35

COSTEO 1

16.08.2013, 18:02

Super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!