Desert tort cu crema caramel si ciocolata

de Lau in Torturi, 2 Ian 2020 | 1193 vizualizari

 

Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 14 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 300 g ciocolata
  • 500 g capsuni
  • Crema de caramel
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana pentre frisca
  • 100 g sos de caramel(cu ciocolata alba)
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema caramel si ciocolata:

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire, mixam pan ce se omogenizeaza.


Faina o amestecam cu praful de copt si cernem peste oua, adaugam esenta si cu o paleta amestecam usor cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca bine dupa care taiem blatul in 4 felii.


Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam 100 ml smantana, 100 ml frisca si ciocolata rupta bucati, punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avem grija sa nu fiarba.


Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine, restul de frisca si smantana le mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o crema groasa, adaugam ciocolata si mixam pana ce se omogenizeaza.


Crema caramel-mixam frisca cu smantana pana ce devine o crema groasa, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.


Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam (am insiropat cu suc de portocale)adaugam 1/2 cream de ciocolata,capsuni, a 2 foaie de blat-insiropam-crema caramel-foaie de blat-sirop-crema de ciocolata-capsuni si ultima foaie de blat-dam la rece 30 min.


Pentru decor,mixam frisca cu smantana si imbracam tortul,dam la rece 30 min,topim ciocolata cu frisca,turnam deasupra si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema caramel si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

04.01.2020, 19:48

Frumos tort si mare, sa ne ajunga la toti!

dantes 1

05.01.2020, 10:52

Delicios!

Lau 1

05.01.2020, 14:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort special cu branza, caise si ciocolata alba