Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie

de Adele in Torturi, 14 Mar 2017 | 294 vizualizari

 

Deci poze mai putine..dar un tort facut cu drag pentru un sarbatorit ..a fost laudat, apreciat si mai ales, mancat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  •  sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 200 frisca
  • 100 gr zahar
  • unt
  • amidon de porumb 3 linguri
  • esenta vanilie
  • 3 oua
  • Caramel:
  • 100 gr zahar
  • Jeleu de cirese:
  • 1 borcan 200 gr dulceata cirese
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri cu zahar
  • Decor:
  • ciocolata
  • frisca
  • cirese
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie:

E putin de munca, dar nu-i bai 😊👌

Se incepe cu blatul, se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful de copt, esenta si la final, de jos in sus, se incorporeaza albusurile. Se pregateste o tava mai lunga si lata, se tapeteaza cu hartie, se asaza compozitia, se da la cuptorul preincalzit, la 180° C, pentru 20-25 min.

Crema: Intr-un vas, se pun pe foc, laptele si frisca. Int alt vas, se mixeaza ouale cu zahar, foarte bine, se adauga putina sare, esenta si amidonul de porumb. Cand lichidele dau sa fiarba, se dau la o parte, se toarna usor peste compozitia de ou, amestecand rapid, dupa care se toarna totul din nou in oala si se pune pe foc, se fierbe si se amesteca pana cand ajunge la consistenta dorita; se da la o parte, se amesteca cu un cub de unt si se lasa la racit.

Pentru caramel e simplu..se pune zaharul la caramelizat, se raceste si se mixeaza.

Pentru jeleu: dulceata se mixeaza pana devine sos, se pune pe foc cu putin zahar si plicul de gelatina dizolvat in apa (50 ml), se amesteca si se fierbe cateva minute, ideal este sa o pregatiti ultima.

Asamblare:

Blatul se taie in doua parti egale, vertical nu orizontal, se asaza o parte, se insiropeaza putin, se asaza stratul de jeleu, se da la rece, dupa care stratul de crema, caramelul granulat si ultima parte de blat.

Se imbraca cu crema ramasa si se da la rece, macar o ora.

Se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Adele 1

15.03.2017, 11:06

Va multumesc

ancutsa 1

21.03.2017, 20:08

Foarte frumos!

Adele 1

21.03.2017, 21:05

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

7630 puncte

Rocsi

7550 puncte

anca_rm

7200 puncte

oanapl

6290 puncte

Valclaudia

6150 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!