Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie

de Adele in Torturi, 14 Mar 2017 | 2525 vizualizari

 

Deci poze mai putine..dar un tort facut cu drag pentru un sarbatorit ..a fost laudat, apreciat si mai ales, mancat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu amidon de porumb
  • 6 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  •  sare
  • 1/2 praf de copt
  • esenta vanilie
  • Crema vanilie:
  • 250 ml lapte
  • 200 frisca
  • 100 gr zahar
  • unt
  • amidon de porumb 3 linguri
  • esenta vanilie
  • 3 oua
  • Caramel:
  • 100 gr zahar
  • Jeleu de cirese:
  • 1 borcan 200 gr dulceata cirese
  • 1 plic gelatina
  • 2 linguri cu zahar
  • Decor:
  • ciocolata
  • frisca
  • cirese
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie:

E putin de munca, dar nu-i bai 😊👌

Se incepe cu blatul, se mixeaza albusurile spuma cu sare, se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma, se incorporeaza faina si praful de copt, esenta si la final, de jos in sus, se incorporeaza albusurile. Se pregateste o tava mai lunga si lata, se tapeteaza cu hartie, se asaza compozitia, se da la cuptorul preincalzit, la 180° C, pentru 20-25 min.

Crema: Intr-un vas, se pun pe foc, laptele si frisca. Int alt vas, se mixeaza ouale cu zahar, foarte bine, se adauga putina sare, esenta si amidonul de porumb. Cand lichidele dau sa fiarba, se dau la o parte, se toarna usor peste compozitia de ou, amestecand rapid, dupa care se toarna totul din nou in oala si se pune pe foc, se fierbe si se amesteca pana cand ajunge la consistenta dorita; se da la o parte, se amesteca cu un cub de unt si se lasa la racit.

Pentru caramel e simplu..se pune zaharul la caramelizat, se raceste si se mixeaza.

Pentru jeleu: dulceata se mixeaza pana devine sos, se pune pe foc cu putin zahar si plicul de gelatina dizolvat in apa (50 ml), se amesteca si se fierbe cateva minute, ideal este sa o pregatiti ultima.

Asamblare:

Blatul se taie in doua parti egale, vertical nu orizontal, se asaza o parte, se insiropeaza putin, se asaza stratul de jeleu, se da la rece, dupa care stratul de crema, caramelul granulat si ultima parte de blat.

Se imbraca cu crema ramasa si se da la rece, macar o ora.

Se imbraca in frisca, se decoreaza dupa gust.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de cirese si crema vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si mousse de Nutella