Tiramisu cu ness

de RuxyRux in Prajituri, 29 Iul 2011 | 5625 vizualizari

 

Un tiramisu foarte gustos....facut aseara cu fata mea, in colaborare....ea e mare fan tiramisu....nu am insa poze din momentul prepararii....

 

INGREDIENTE

  • 7 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 250 gr Mascarpone
  • 5 linguri vin Lacrima lui Ovidiu ( reteta originala prevede vin Marsala pentru gatit)
  • 500 ml frisca vegetala (hulala)
  • 4 linguri smantana
  • aproximativ 48 bucati piscoturi
  • o tava de circa 30 cm x 20 cm

Sirop pentru piscoturi: 

  • 2 cani de ness( in jur de 500 ml) facut asa dupa gust cu zahar la care adaugam si esenta de rom( 2)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ness:

Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar le punem pe baie de aburi unde amestecam pentru circa 10 minute pana incepe sa spumeze (se ingroasa un pic) dupa care adaugam 5 linguri cu vin Lacrima lui Ovidiu si mai tinem galbenusurile pe baie de aburi 2-3 minute pana se omogenizeaza cu vinul.


Preparam nessul apoi adaugam si esenta de rom.



Mixam frisca spuma. Inainte sa fie gata de batut frisca adaugam 4 linguri de smantana ( de 20% mai grosuta) si continuam mixarea pana frisca e tare . Smantana se adauga la frisca pentru a nu pune praf intaritor, are rolul de a intari frisca .

Crema din galbenusuri racita se amesteca cu 250 gr crema mascarpone si se adauga treptat la frisca batuta amestecand cu grija pana se omogenizeaza.


Piscoturile le scufundam pe rand in siropul de ness, pentru o fractiune de secunda apoi le asezam in tava pregatita in asa fel incat sa fie acoperita. Peste primul rand de piscoturi adaugam jumate din cantitatea de crema apoi asezam peste un alt rand de piscoturi insiropate si peste cealalta jumatate de crema ramasa. Presaram totul cu ness si dam tava la rece pentru aproximativ 6 ore. Eu am lasat peste noapte.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu ness" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

MotanLaOale 1

01.08.2011, 08:28

bun bun

Corinuta 1

01.08.2011, 23:35

am venit sa salivez

adry88 1

04.08.2011, 17:04

buna rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu fara oua