Tiramisu de argint

de Anamaria7 in Prajituri, 7 Ian 2012 | 4874 vizualizari

 

Iiiiiiiiiin sfarsiiit, am si eu timp sa pun retetele de la Craciun si Anul Nou! Si va spun LA MULTI ANI cu ocazia asta :) Sa va dea Domnul un an mai bun ca cel care a trecut si cel putin la fel de bun ca cel ce o sa vina :) Aceasta reteta e din revista Ioana: Secretele Bucatariei. Am multumit-o pe mama care voia iar tiratiratiramisu (eu m-am saturat sa fac pe arhitectu' cu ziditu' piscoturilor cu crema) si m-am bucurat ca am gasit varianta asta cu blat. Si Amarrretto <3

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 160 gr faina
  • 2 lg cacao neagra
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • lichior Amaretto pt insiropat

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 225 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 4 lg Amaretto
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr branza de vaci grasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu de argint:

Si-a luat mama "cuptior" electric :D:D:D si ce miiinunaaaate sunt toaaate acuuum, maai minunate ca inainte! :))

Pregatim o tava de 30cm x 40 cm.

Blat:

Batem bine albusurile cu un praf de sare, apoi punem zaharul si mixam pana capata consistena de bezea. Punem galbenusurile, esenta si la final, in ploaie, amestecul de faina, praf de copt si cacao, cernut inainte. Dam blatul la cuptor la 180C pana cand trece testul scobitorii. Cand s-a racit il taiem in doua straturi si il insiropam bine cu lichior, hac!

Crema:

Pregatim galbenusurile mixate bine cu zaharul si 2 lg de Amaretto pe baie de aburi pana se ingroasa cam ca o budinca, apoi luam jos de pe foc, adaugam celelalte 2 linguri de Amaretto si zaharul vanilinat. Separat mixam bine branza mascarpone cu branza de vaci si in alt vas mixam frisca pana se intareste bine. Cand crema cu Amaretto s-a racit o adaugam peste amestecul de branza si omogenizam. La final punem si frisca si intaritorul.

Asamblare:

Umplem blaturile cu 2/3 din crema, iar restul intindem uniform pe deasupra, dupa care cernem cacao neagra peste.

 

TIPS-URI

1

Grija cu intaritorul, eu zic ca merge si fara, altfel, in 2 zile, prajitura e foarte tare (ce e bine e ca blatul se insiropeaza si se moaie bine si de la crema :) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu de argint" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu de argint-0
Tiramisu de argint-1
Tiramisu de argint-2
Tiramisu de argint-3

COMENTARII (23)

Anamaria7

Anamaria7 1

09.01.2012, 12:39

pai, Miha, se poate altfel? dupa atatia ani... e gata, sunt dusa cu pluta )

mena29

mena29 1

09.01.2012, 13:19

La multi ani si tie!
Minunata..."tiratiratiramisu"

Anamaria7

Anamaria7 1

09.01.2012, 22:58

)) mersi, Mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!