Tiramisu de casa

de andreigiuk in Prajituri, 30 Apr 2013 | 10614 vizualizari

 

Un desert delicios ce merge cu orice ocazie speciala..!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 lg.zahar
  • 1 pachet de piscoturi(400 g)
  • 2 fiole esenta de rom
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 500 g mascarpone(2 cutii)
  • 300 ml cafea rece
  • 2 plicuri frisca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu de casa:

Se separa ouale in vase adanci si separate. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se bat albusurile in celalalt vas cu mixerul, punandu-se plicurile de frisca si se amesteca foarte bine albusurile cu frisca pana ce aceasta scade. In galbenusuri se adauga mascarpone si esenta de vanilie si se amesteca. Se toarna apoi galbenusurile cu mascarpone peste albusurile cu frisca si se amesteca foarte bine. In cafeaua racita se pune o esenta de rom si apoi se trec piscoturile prin ea dupa care se formeaza 2 randuri de piscoturi cu crema. Eu am pus si o esenta de rom in crema finala ca sa dea o aroma mai buna. La final se pudreaza cu cacao si se da la frigider timp de cateva ore.


Pofta Buna....!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

deyutzky 1

01.05.2013, 08:29

diana_k 1

01.05.2013, 09:52

MonaMimi 1

01.05.2013, 14:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!