Cornulete cu rahat (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 4833 vizualizari

 

Sunt inspirate de la Valclaudia! Mi-au placut mult pt ca sunt foarte fragede si aromate....!

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. margarina
  • lapte de cocos (fierbem 200 ml apa cu 100 gr. nuca de cocos rasa)
  • 50 gr. zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • 1/2 pachetel drrojdie proaspata +1 lingurita de zahar+un praf de sare
  • 600 gr faina
  • rahat pt umplut
  • zahar pudra pentru decor , alte 50 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

-fierbem cca 10 minute apa in care am pus nuca de cocos. Dam deoparte si lasam sa se raceasca bine.


-amestecam margarina cu zaharul pudra, adaugam drojdia amestecata cu sare si zahar.


-dupa racire se adauga laptele de cocos,cu tot cu nuca umflata de la fiert.


-punem si faina si framantam pana obtinem un aluat elatic.


-acest aluat se imparte in doua, jumatate se amesteca cu 2 linguri de cacao.


- aceste doua aluaturi le impartim in 3 buc albe si 3 maro pe care le intindem pe rand intr-o foaie rotunda pe care o taiem cu un cutit in 8 triunghiuri


- la baza fiecarui triunghi asezam cate o bucata rahat si rulam strans pornind de la baza catre varf.


- asezam cornuletele pe hartie de copt in tava, pe care o dam la cuptorul incins la 180 grade pana se rumenesc cca. 20-30 min


- le pudram cu zahar fierbinti ar fi ideal dar eu nu am reusit si le-am pudrat reci punandu-le intr-o punga si adaugand zaharul pudra iar apoi am scuturat bine punga si astfel s-a asezat frumos si uniform zaharul pe ele!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Georgiana78 1

09.12.2013, 13:43

Va multumesc pentru aprecieri si va imbratisez cu drag!

babi5 1

15.12.2014, 05:43

Georgiana78 1

09.08.2015, 17:23

babi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post cu nuca de cocos