Tiramisu reţetă cu blat

de alinutza1983 in Prajituri, 30 Dec 2012 | 4075 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat
Aceasta prajitura grozava se potriveste pentru masa de Revelion. M-am inspirat dupa reteta Laurei Adamache, dar am facut cateva mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 250 gr piscoturi
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr frisca
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic ness
  • Krantz
  • 150 gr alune
  • 6 linguri pline de zahar
  • Sirop
  • cca 150 ml apa
  • 2-3 linguri cafea solubila
  • 2 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Prima data rumenim usor alunele de padure.

Punem zaharul intr-o craticioara iar cand acesta este complet topit si are o culoare frumoasa aurie, adaugam alunele de padure. Amestecam bine, astfel incat sa imbracam alunele complet in zahar, stingem focul si le rasturnam pe o foaie de copt. Le lasam sa se raceasca complet dupa care  le bagam intr-o punga de plastic si le zdrobim cu facaletul.

Mixam iaurtul cu branza mascarpone si 3 linguri de zahar pana obtinem o crema fina , apoi incorporam cu grija frisca mixata foarte bine in crema, punem nessul,  iar la sfarsit  punem si alunele caramelizate. ( trebuie sa oprim putina crema si cateva alune si pentru décor).

Tapetam o forma de chec  cu folie de aluminiu.

Pentru sirop, dizolvam zaharul si cafeaua solubila in cca 150 ml apa rece.

Inmuiem foarte putin piscoturile in sirop, apoi formam un strat de piscoturi, adaugam o parte din crema peste care formam un alt strat de piscoturi inmuiate in sirop, alt strat de crema si un ultim strat de piscoturi.

Acoperim prajitura si o dam la rece, minim 3 ore.

Decoram prajitura cu crema mascarpone si alune caramelizate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alinutza1983 1

30.12.2012, 19:43

multumesc, bucatarasi!

Rocsi 1

30.12.2012, 23:46

Ce bun..E bine ca nu are nici oua

adry88 1

03.01.2013, 13:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta clasica