Tiramisu reţetă cu zmeura

de Oana in Prajituri, 3 Oct 2009 | 8071 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu zmeura
Este un desert divin!!!! Merita incercat cat mai des :), mai ales ca nu necesita coacere si se face foarte rapid!

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 450 g piscoturi (pachet cu 4 randuri)
  • o fiola esenta de vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 600 ml cafea indulcita
  • 400 g zmeura
  • ciocolata rasa pentru decor sau cacao
  • cateva frunzulite de menta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu zmeura:

Tiramisu reţetă cu zmeura


Se pregateste cafeaua indulcita si se lasa la racit.


Galbenusurile se bat cu zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se amesteca apoi cu branza mascarpone rece, vanilia si coniacul. Albusurile se bat spuma pana se intaresc bine, apoi se amesteca in crema cu ajutorul unei spatule, de sus in jos. Se imparte crema in trei parti egale. Se spala si se scurge zmeura.


Intr-o forma dreptunghiulara si adanca se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema si zmeura. Se continua alternativ cu straturile si se termina cu cel de crema. Se rade deasupra ciocolata sau se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu zmeura si frunze de menta.

 

TIPS-URI

1

Mascarpone se tine in frigider sis e scoate doar in momentul in care se amesteca cu crema de galbenusuri si zahar.

2

Se poate folosi cafea fara cofeina.

3

Cafeaua se poate inlocui cu nesquick si o lingurita esenta de cafea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

mihaelar63 1

15.08.2010, 23:47

La multi, multi ani !!!pentru senzationala noastra Oana

cristinne 1

18.08.2010, 21:42

mi se face rau! ceva mai frumos si mai apetisant nu credeam ca o sa vad vreodata! deci zmeura as manca non stop dimineata pranz si seara si daca e si intr-un tiramisu, atunci... no comment!

elena1988 1

06.03.2011, 08:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Bomboane