Tiramisu, varianta Oanei

de Constelatialeu in Prajituri, 24 Dec 2014 | 7212 vizualizari

 

Am zis sa fac si alta varianta de tiramisu si am dat cautare pe bucataras si m-am oprit la reteta Oanei. Ea spune ca se aproprie de reteta originala de tiramisu,eu n-am mancat din aia originala,deci o cred pe cuvant.Am schimbat cafeaua cu nessul.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone -500 g
  • 1 pliculet cu finesse vanilie burbon
  • 2 linguri coniac
  • 3 lingurite de ness
  • piscoturi -42 am folosit eu
  • cacao si aschii de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu, varianta Oanei:

Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa,apoi adaugam esenta de vanilie si coniacul.Adaugam mascarponele si mixam bine pana se omogenizeaza.La final adaugam albusurile batute spuma tare,avand grija sa le incorporam cu miscari incete,de jos in sus.


Nessul il amestecam cu apa rece in inmuiem piscoturile,nu foarte mult,doar le scufundam si apoi le scoatem,sa nu se inmoaie rau.


Asamblare : Eu am folosit o tava de aluminiu dimensiuni 30/24.Am asezat un start de piscoturi inmuiate in ness,apoi am pus jumatate din crema,peste crema piscoturi si restul de crema.Mi-au incaput in total 42 de piscoturi.Deasupra am presarat aschii de ciocolata si am pudrat cu cacao.

 

TIPS-URI

1

pentru cei care nu pot manca oul crud,exista varianta baie de abur....eu n-am nici o problema,imi plac ambele variante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu, varianta Oanei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

26.12.2014, 21:11

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 10:13

Panacris 1

27.12.2014, 10:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu crema de mascarpone