Tarta cu cirese si crema de vanilie

de Raisha in Prajituri, 5 Dec 2013 | 5368 vizualizari

 

Am preparat tarta cu cirese si vanilie asta vara si tare mi-a ramas gandul la ea la cat de buna a fost. Tarta merita incercata cu fructe proaspete si cu siguranta merita sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 220 gr faina
  • 100 gr de unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 gr de faina
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de vanilie:

Pentru prepararea crustei vom avea nevoie de un vas adanc in care vom mixa untul si zaharul pana se formeaza o pasta. Adaugam oul si il incorporam continuand sa amestecam. La final adaugam praful de sare si faina treptat pana la formarea unui aluat nu prea tare, pe care il dam la frigider pentru 30 min.

Ulterior transferam compozitia pe blatul de lucru si il intindem putin cu sucitorul pentru a-i da o forma. Il transferam intr-o tava unsa cu putin ulei si faina si il intepam din loc in loc cu o furculita iar deasupra lui punem hartie de copt si o greutate pentru a nu-i permite sa creasca. Il dam la cuptor pentru aprox. 25 minute dupa care il scoatem din forma si il lasam sa se racoreasca pe un platou. 

Pentru prepararea cremei amestecati cele 4 galbenusuri si esenta de vanilie dupa care adaugati faina si omogenizati. Incepeti sa turnati laptele cate putin si continuati amestecul. Dupa ce l-ati incorporat pe tot, puneti vasul pe foc si continuati amestecul pentru a nu se arde. Cand crema se leaga, luati-o de pe foc, acoperiti-o cu o folie de plastic si lasati-o sa se raceasca. 

La final turnam crema in crusta din aluat, o aranjam uniform si adaugam ciresele curate de samburi si taiate in doua. Platoul se da la frigider cateva ore si apoi merita servit!

Pofta buna dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si crema de branza