Tarta cu cirese si crema de vanilie

de Raisha in Prajituri, 5 Dec 2013 | 2429 vizualizari

 

Am preparat tarta cu cirese si vanilie asta vara si tare mi-a ramas gandul la ea la cat de buna a fost. Tarta merita incercata cu fructe proaspete si cu siguranta merita sa o incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
  • 220 gr faina
  • 100 gr de unt
  • 60 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 60 gr de faina
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si crema de vanilie:

Pentru prepararea crustei vom avea nevoie de un vas adanc in care vom mixa untul si zaharul pana se formeaza o pasta. Adaugam oul si il incorporam continuand sa amestecam. La final adaugam praful de sare si faina treptat pana la formarea unui aluat nu prea tare, pe care il dam la frigider pentru 30 min.


Ulterior transferam compozitia pe blatul de lucru si il intindem putin cu sucitorul pentru a-i da o forma. Il transferam intr-o tava unsa cu putin ulei si faina si il intepam din loc in loc cu o furculita iar deasupra lui punem hartie de copt si o greutate pentru a nu-i permite sa creasca. Il dam la cuptor pentru aprox. 25 minute dupa care il scoatem din forma si il lasam sa se racoreasca pe un platou.


Pentru prepararea cremei amestecati cele 4 galbenusuri si esenta de vanilie dupa care adaugati faina si omogenizati. Incepeti sa turnati laptele cate putin si continuati amestecul. Dupa ce l-ati incorporat pe tot, puneti vasul pe foc si continuati amestecul pentru a nu se arde. Cand crema se leaga, luati-o de pe foc, acoperiti-o cu o folie de plastic si lasati-o sa se raceasca.


La final turnam crema in crusta din aluat, o aranjam uniform si adaugam ciresele curate de samburi si taiate in doua. Platoul se da la frigider cateva ore si apoi merita servit!


Pofta buna dragilor!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

_Alina_ 1

06.12.2013, 10:35

Mmm, ce bunatate!

Raisha 1

06.12.2013, 12:36

Mersi mult fetelor!

babi5 1

06.12.2013, 13:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu cirese si capsuni